Палачинка със зеленчуци и колбас
Рецепта от: Стоян и Лора
- Настържете моркова и тиквичката на едро ренде. Посолете ги и ги оставете за кратко - 5-10 минути, да пуснат вода и леко да омекнат.
- Нарежете зелето на много тънки ивици и го разбъркайте в купа с наситнения лук. Добавете яйцето, бакпулвера, брашното, сол на вкус и студения бульон.
- Отцедете моркова и тиквичките, прибавете ги в купата с останалите съставки и разбъркайте.
- Загрейте малко зехтин в тиган. Нарежете кренвиршите на тънко. Сложете половината от тях на дъното на тигана, отгоре изсипете половината смес, сложете капак и гответе на слаб огън 10 минути.
- Махнете капака, обърнете палачинката с помощта на чиния, ако е нужно в тигана сипете малко зехтин. Гответе още 2-3 минути. По същия начин пригответе и втората палачинка.
- Гарнирайте с крем сирене и наситнен магданоз.
Продукти
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 300 г зеле
- 3 стръка пресен лук
- 1 ч.ч. брашно
- 1 яйце
- 1 ч.л. бакпулвер
- 50 мл зеленчуков бульон (вода)
- 2 кренвирша
- 100 г крем сирене
- 60 мл зехтин за намазване
- магданоз за поръсване
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/