1. Настържете моркова и тиквичката на едро ренде. Посолете ги и ги оставете за кратко - 5-10 минути, да пуснат вода и леко да омекнат.
  2. Нарежете зелето на много тънки ивици и го разбъркайте в купа с наситнения лук. Добавете яйцето, бакпулвера, брашното, сол на вкус и студения бульон.
  3. Отцедете моркова и тиквичките, прибавете ги в купата с останалите съставки и разбъркайте.
  4. Загрейте малко зехтин в тиган. Нарежете кренвиршите на тънко. Сложете половината от тях на дъното на тигана, отгоре изсипете половината смес, сложете капак и гответе на слаб огън 10 минути.
  5. Махнете капака, обърнете палачинката с помощта на чиния, ако е нужно в тигана сипете малко зехтин. Гответе още 2-3 минути. По същия начин пригответе и втората палачинка.
  6. Гарнирайте с крем сирене и наситнен магданоз.

 

Продукти

  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 300 г зеле
  • 3 стръка пресен лук
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 50 мл зеленчуков бульон (вода)
  • 2 кренвирша
  • 100 г крем сирене
  • 60 мл зехтин за намазване
  • магданоз за поръсване
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички