Запечени бургери от смляно телешко месо, върху тях слайс чедър, пъхнати в запечена домашна пухкава питка и гарнирани с хрупкав бекон, мариновани краставички и сос. Да си направите домашни бургери - мисията възможна!

Продукти

  • 6 питки за бургер (виж рецептата за "Хотдог "Чорипано")
  • 900 г смляна телешка плешка
  • 150 г бекон (на ленти)
  • 120 г бургер сос (виж рецептата за "Хотдог "Чорипано")
  • 120 г сирене „Чедър“
  • 1/4 глава айсберг
  • 1 домат
  • сол на вкус
  • масло за мазане
  • олио или зехтин за пържене
  • За краставиците:
  • 1 краставица
  • 100 мл ябълков оцет
  • 50 г захар
  • 1/2 ч.л. бял синап
  • 1/4 връзка копър

Начин на приготвяне:

  • 1. За краставиците смесете синапа, оцета, захарта и копъра в касерола и ги загрейте на умерен огън. Нарежете на тънки шайби краставиците, залейте ги със сместа и ги оставете да се охладят.
  • 2. От смляната телешка плешка оформете 6 бургера. Гответе ги в чугунен тиган на умерен огън с малко мазнина 5–6 минути. Посолете и обърнете. Върху всеки поставете по парче чедър и похлупете, докато се сготвят напълно и сиренето се разтопи. Извадете върху скара.
  • 3. В същия съд сложете бучка масло и запечете разполовените питки.
  • 4. Запечете и лентите бекон до златисто.
  • 5. Намажете питките със соса за бургери. Поставете листо айсберг, шайба домат, кюфте с чедър и ленти бекон. Другата част от питката също намажете със сос и сложете краставички. Похлупете бургера с нея.

Свързани рецепти

Виж всички