Бекон чийзбургер
Рецепта от: Стоян и Лора
Запечени бургери от смляно телешко месо, върху тях слайс чедър, пъхнати в запечена домашна пухкава питка и гарнирани с хрупкав бекон, мариновани краставички и сос. Да си направите домашни бургери - мисията възможна!
Продукти
- 6 питки за бургер (виж рецептата за "Хотдог "Чорипано")
- 900 г смляна телешка плешка
- 150 г бекон (на ленти)
- 120 г бургер сос (виж рецептата за "Хотдог "Чорипано")
- 120 г сирене „Чедър“
- 1/4 глава айсберг
- 1 домат
- сол на вкус
- масло за мазане
- олио или зехтин за пържене
- За краставиците:
- 1 краставица
- 100 мл ябълков оцет
- 50 г захар
- 1/2 ч.л. бял синап
- 1/4 връзка копър
Начин на приготвяне:
- 1. За краставиците смесете синапа, оцета, захарта и копъра в касерола и ги загрейте на умерен огън. Нарежете на тънки шайби краставиците, залейте ги със сместа и ги оставете да се охладят.
- 2. От смляната телешка плешка оформете 6 бургера. Гответе ги в чугунен тиган на умерен огън с малко мазнина 5–6 минути. Посолете и обърнете. Върху всеки поставете по парче чедър и похлупете, докато се сготвят напълно и сиренето се разтопи. Извадете върху скара.
- 3. В същия съд сложете бучка масло и запечете разполовените питки.
- 4. Запечете и лентите бекон до златисто.
- 5. Намажете питките със соса за бургери. Поставете листо айсберг, шайба домат, кюфте с чедър и ленти бекон. Другата част от питката също намажете със сос и сложете краставички. Похлупете бургера с нея.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски