Крем супа от грах с пушена пъстърва
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете и нарежете на ситно пащърнака и праза. Запържете ги в зехтина, докато омекнат.
2. Добавете граха и налейте бульона. Долейте около 300–400 мл вода или бульон. Гответе още 5–10 минути.
3. Овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте заедно с листенцата мента и прецедете.
4. Поднесете с парчета пушена пъстърва и листа мента.
Продукти
- 800 г замразен грах
- 1 корен пащърнак
- 1 стрък праз (бялата част)
- 1 стрък мента
- 500 мл зеленчуков бульон
- 50 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- За поднасяне:
- парчета пушена пъстърва (около 200 г)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди