1. Почистете и нарежете на ситно пащърнака и праза. Запържете ги в зехтина, докато омекнат.

2. Добавете граха и налейте бульона. Долейте около 300–400 мл вода или бульон. Гответе още 5–10 минути.

3. Овкусете със сол и черен пипер. Пасирайте заедно с листенцата мента и прецедете.

4. Поднесете с парчета пушена пъстърва и листа мента.

Продукти

  • 800 г замразен грах
  • 1 корен пащърнак
  • 1 стрък праз (бялата част)
  • 1 стрък мента
  • 500 мл зеленчуков бульон
  • 50 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За поднасяне:
  • парчета пушена пъстърва (около 200 г)

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички