1. Наситнете моркова, лука и чесъна. Посолете ги и ги задушете в зехтина с малко вода.
  2. Добавете отцедения нахут и дафиновия лист. Налейте вода и овкусете със сол. Гответe, докато зеленчуците омекнат.
  3. Добавете спанака и варете още 4-5 минути. 1/2 от супата извадете в голяма купа, пасирайте и върнете в тенджерата.
  4. Прибавете нарязаните на ситно сушени домати. Овкусете се със сока и кората от лимон и индийското орехче.
  5. Поднесете с настърган пармезан.

Продукти

  • 400 г почистен спанак
  • 480 г сварен нахут
  • 1 морков
  • 2 връзки пресен лук
  • 4 скилидки чесън
  • 50 г сушени домати (от буркан)
  • 1/2 лимон
  • 80 мл зехтин
  • 100 г пармезан
  • 1 дафинов лист
  • 1 щипка индийско орехче
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички