Гратен с наденица и сирена
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете праза, чушките и надениците на кубчета.
2. Загрейте тигана, пуснете наденицата, налейте зехтина и прибавете праза и чушките. Запържете ги. Поръсете със сол и пипер.
3. Нарежете сварените и обелени картофи на дебели шайби.
4. Подредете половината от тях в тава, намазана със зехтин, поръсете със сол, пипер и чубрица. Отгоре разпределете наденицата и зеленчуците, поръсете с настъргано пушено сирене и натрошено краве сирене.
5. Завършете с останалите картофи, поръсете със сол, пипер и чубрица, и полейте с малко зехтин. Отгоре сложете от крем сиренето и покрийте с шайби домати.
6. Поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути. Сервирайте ястието с наситнен магданоз.
Продукти
- 1 кг сварени картофи
- 200 г наденица (2 наденици)
- 150 г кашкавал
- 150 г крем сирене
- 100 г краве сирене
- 100 г пушено сирене
- 3 стръка праз лук (бялата част)
- 2 зелени чушки
- 2 домата
- 2 с.л. зехтин
- 1/4 ч.л. чубрица
- зехтин
- магданоз за поръсване
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне