1. Нарежете праза, чушките и надениците на кубчета.

2. Загрейте тигана, пуснете наденицата, налейте зехтина и прибавете праза и чушките. Запържете ги. Поръсете със сол и пипер.

3. Нарежете сварените и обелени картофи на дебели шайби.

4. Подредете половината от тях в тава, намазана със зехтин, поръсете със сол, пипер и чубрица. Отгоре разпределете наденицата и зеленчуците, поръсете с настъргано пушено сирене и натрошено краве сирене.

5. Завършете с останалите картофи, поръсете със сол, пипер и чубрица, и полейте с малко зехтин. Отгоре сложете от крем сиренето и покрийте с шайби домати.

6. Поръсете с настърган кашкавал и печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути. Сервирайте ястието с наситнен магданоз.

 

 

Продукти

  • 1 кг сварени картофи
  • 200 г наденица (2 наденици)
  • 150 г кашкавал
  • 150 г крем сирене
  • 100 г краве сирене
  • 100 г пушено сирене
  • 3 стръка праз лук (бялата част)
  • 2 зелени чушки
  • 2 домата
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/4 ч.л. чубрица
  • зехтин
  • магданоз за поръсване
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички