1. Смесете брашното и солта в купа и оформете кладенче. Разтворете маята в топлото мляко, заедно с щипка захар.

2. Налейте маята с млякото в кладенчето, добавете разтопеното масло и ваниловата захар и разбъркайте. Чукнете яйцето и леко го разбийте в кладенчето, добавете останалата захар и ароматизирайте с настърганата лимонова кора. Замесете меко, гладко тесто и го оставете в купа да втаса, като го покриете, за да не хваща кора.

3. За плънката сотирайте нарязаните на малки кубчета ябълки в 20 г от маслото и бялата захар, докато леко омекнат, дръпнете от огъня и охладете. Останалото масло смесете с кафявата захар и канелата.

4. Разточете тестото на правоъгълна кора. Изравнете и нарежете на ленти. Намажете тестото с ароматното масло и поръсете с ябълките. Започнете да навивате лентичките на руло, като първата навита лента поставите върху втората и продължите да навивате. Целта е да се получи едно голямо руло.

5. Прехвърлете го в кръгла форма за печене, покрита с намазана с масло хартия за печене. Оставете да втаса.

6. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Извадете и охладете.

7. За глазурата пресейте пудрата захар и я смесете с кафето и прясното мляко.

8. Залейте още топлото канелено руло с глазурата и сервирайте.

 

Продукти

  • За тестото:
  • 350 г брашно
  • 1 щипка сол
  • 1 пакет суха мая
  • 180 мл топло мляко
  • 60 г захар
  • 40 г краве масло
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1 яйце
  • кората от 1 лимон
  • За плънката:
  • 2 зелени ябълки
  • 80 г меко краве масло
  • 20 г бяла захар
  • 60 г кафява захар Мусковадо
  • 1 с.л. канела
  • За глазурата:
  • 100 г пудра захар
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 2 с.л. кафе еспресо

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички