Реването е вид сиропиран сладкиш. За тази рецепта кайсиите се подреждат на дъното на тавата и се заливат със сместа. След изпичане сладкиша се залива със захарен сироп с портокалов сок. Тайната е реването да престои  поне няколко часа в сиропа.

Продукти

  • 5 яйца (на стайна температура)
  • 120 г захар
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • 1 ч.ч. брашно за кекс (150 г)
  • 5 с.л. олио
  • кората от 1 портокал
  • 200 мл фреш от портокал
  • 125 г краве масло
  • 1 компот от кайсии
  • 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте хубаво яйцата, захарта и ваниловата захар с миксер за 10 минути.
  • 2. Настържете портокаловата кора и я смесете с брашното, сипете към яйчената смес. Добавете олиото и внимателно разбъркайте.
  • 3. Изсипете разтопеното масло в тавата, в която ще печете.
  • 4. Подредете отцедените кайсии в тавата, отгоре залейте с тестото.
  • 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути или до готовност.
  • 6. Смесете половината от сока от компота с пудрата захар и портокаловия сок и залейте сладкиша. Оставете го поне 2 часа да престои преди поднасяне.

Свързани рецепти

Виж всички