Портокалово реване с компот от кайсии
Рецепта от: Стоян и Лора
Реването е вид сиропиран сладкиш. За тази рецепта кайсиите се подреждат на дъното на тавата и се заливат със сместа. След изпичане сладкиша се залива със захарен сироп с портокалов сок. Тайната е реването да престои поне няколко часа в сиропа.
Продукти
- 5 яйца (на стайна температура)
- 120 г захар
- 1 ч.л. ванилова захар
- 1 ч.ч. брашно за кекс (150 г)
- 5 с.л. олио
- кората от 1 портокал
- 200 мл фреш от портокал
- 125 г краве масло
- 1 компот от кайсии
- 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте хубаво яйцата, захарта и ваниловата захар с миксер за 10 минути.
- 2. Настържете портокаловата кора и я смесете с брашното, сипете към яйчената смес. Добавете олиото и внимателно разбъркайте.
- 3. Изсипете разтопеното масло в тавата, в която ще печете.
- 4. Подредете отцедените кайсии в тавата, отгоре залейте с тестото.
- 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути или до готовност.
- 6. Смесете половината от сока от компота с пудрата захар и портокаловия сок и залейте сладкиша. Оставете го поне 2 часа да престои преди поднасяне.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж