Тези шоколадови пеперуди са фини и красиви и могат да украсят различни торти и кексове. За по-лесното оформяне на пеперудата използвайте шаблона

Продукти

  • 150 г качествен натурален шоколадов кувертюр (50% какао)

Начин на приготвяне:

  • 1. Принтирайте си на един лист хартия шаблонът, предоставен към рецептата, повторен 8-10 пъти. Поставете листа върху плоска тава за печене и го покрийте с прозрачно фолио. По краищата залепете фолиото към тавата с помощта на тиксо.
  • 2. Темперирайте шоколада, като сложите начупения или нарязан шоколад в пластмасова купа и го загреете в микровълнова фурна за 30 секунди, като спирате и го разбърквате през 10 секунди. Щом половината шоколад се разтопи, а останалият все още е в твърдо състояние, извадете купата. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи напълно и стане гладък и лъскав.
  • 3. Направете си пош от хартия за печене, като завиете на фуния триъгълно парче хартия. (За повече детайли вижте видеото.) Напълнете 1/3 от обема на поша с разтопен шоколад и отрежете края му тънко.
  • 4. С тънка струйка шоколад оформете двете крила на всяка пеперуда, по отделно, без да се съединяват. Оставете на стайна температура за 5 минути.
  • 5. Върху лист хартия за печене поставете успоредно една на друга две лъжици, обърнати наобратно. На всяка лъжица подпрете по едно крило на пеперуда, така че да са много близко едно до друго. Шприцовайте спойка между крилата и оставете на стайна температура за 5 минути. Така имате готова пеперуда от шоколад, с която може да украсите торта или сладкиш като „Швейцарско шоколадово руло“.
  • Съвет: Може да приготвите крилата на шоколадовата пеперуда предварително и да ги съхранявате в кутия. Непосредствено преди да украсите торта или сладкиш, слепете двете крила с шоколад и ще получите пеперудата.

Свързани рецепти

Виж всички