Супа от земна ябълка със салвия
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете и нарежете на кубчета земната ябълка. Нарежете лука и чесъна на едро.
2. В тенджера загрейте около 20 г масло и в него запържете лука и чесъна за кратко.
3. Добавете земната ябълка, щом зеленчуците леко поомекнат, посолете и сложете 1 стрък салвия. Гответе около 5 минути на умерен огън.
4. Налейте бульона, поръсете с пипер меланж и гответе, докато зеленчуците омекнат напълно – около 20 минути. Извадете салвията.
5. Налейте сметаната и пасирайте супата. След това я прецедете и я върнете в тенджерата.
6. Сложете останалото масло в касерола и го загрявайте на умерен огън, докато стане с карамелен цвят. Дръпнете от котлона и пуснете в него останалата салвия, разбъркайте за няколко секунди и прецедете.
7. Намажете хляба със зехтин и го запечете от двете страни в сгорещен грил тиган.
8. Сервирайте супата с хрупкавия хляб, поръсете я с капки от ароматното масло и листенца салвия.
Съвет: Когато белите гулията, за да не потъмнеят вече обелените глави, ги дръжте във вода с оцет или лимон.
Продукти
- 1 кг земна ябълка (гулия)
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка салвия
- 1,5 л пилешки бульон
- 100 мл течна животинска сметана (35%)
- 60 г краве масло
- 4 филии хляб
- зехтин за намазване
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди