Плосък хляб с квас и мая
Рецепта от: Стоян и Лора
Тестото за този хляб съдържа и квас, и мая и трябва да втаса 2 пъти. Поръсете хляба с морска сол и печете в силна фурна.
Продукти
- 50 г квас
- 500 мл топла вода
- 1/2 пакетче суха мая
- 2 с.л. зехтин + за мазане
- 15 г сол
- 650 г брашно
- морска сол на люспи за поръсване
Начин на приготвяне:
- 1. В голяма купа смесете кваса, водата, зехтина и маята. Разбъркайте.
- 2. Добавяйте брашното, като бъркате непрекъснато. Посолете и отново разбъркайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса.
- 3. Прехвърлете втасалото тесто в добре намазана със зехтин тава. Внимателно го разтеглете и оформете така, че да покрие цялата тава.
- 4. Оставете втори път да втаса. След това поръсете със сол на люспи.
- 6. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 25 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб