Тестото за този хляб съдържа и квас, и мая и трябва да втаса 2 пъти. Поръсете хляба с морска сол и печете в силна фурна.

Продукти

  • 50 г квас
  • 500 мл топла вода
  • 1/2 пакетче суха мая
  • 2 с.л. зехтин + за мазане
  • 15 г сол
  • 650 г брашно
  • морска сол на люспи за поръсване

Начин на приготвяне:

  • 1. В голяма купа смесете кваса, водата, зехтина и маята. Разбъркайте.
  • 2. Добавяйте брашното, като бъркате непрекъснато. Посолете и отново разбъркайте. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса.
  • 3. Прехвърлете втасалото тесто в добре намазана със зехтин тава. Внимателно го разтеглете и оформете така, че да покрие цялата тава.
  • 4. Оставете втори път да втаса. След това поръсете със сол на люспи.
  • 6. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 25 минути.

Свързани рецепти

Виж всички