Вкусни пухкави хлебчета с мая, залети с разтопено масло, овкусено с чесън и пресни подправки.

Продукти

  • 600 г брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 30 г краве масло
  • 1 кубче прясна мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • За намазване:
  • 80 г краве масло
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка магданоз
  • 30 г пармезан
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Разтворете маята в предварително затопленото мляко. Добавете захарта и разтопеното масло и разбъркайте.
  • 2. Смесете брашното със солта, оформете кладенче, сипете течните съставки и замесете меко тесто. Оставете го да втаса. След това го разделете на 15 топки.
  • 3. От всяка топка оформете фитили, усучете ги, сплетете двата им края и оформете топки.
  • 4. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене и оставете да втасат. 
  • 5. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Изпечете хлебчетата до готовност - за около 10 минути.
  • 6. Разтопете маслото за намазване. Дръпнете от огъня и добавете чесъна, стрит на паста, настъргания пармезан, накълцания магданоз, листенца мащерка и сол.
  • 7. Залейте хлебчетата с чесновото масло.

Свързани рецепти

Виж всички