Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в предварително затопленото мляко. Добавете захарта и разтопеното масло и разбъркайте.

2. Смесете брашното със солта, оформете кладенче, сипете течните съставки и замесете меко тесто. Оставете го да втаса. След това го разделете на 15 топки.

3. От всяка топка оформете фитили, усучете ги, сплетете двата им края и оформете топки.

4. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене и оставете да втасат. 

5. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Изпечете хлебчетата до готовност - за около 10 минути.

6. Разтопете маслото за намазване. Дръпнете от огъня и добавете чесъна, стрит на паста, настъргания пармезан, накълцания магданоз, листенца мащерка и сол.

7. Залейте хлебчетата с чесновото масло.

Продукти

  • 600 г брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 30 г краве масло
  • 1 кубче прясна мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол

За намазване:

  • 80 г краве масло
  • 1 скилидка чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 2 стръка магданоз
  • 30 г пармезан
  • сол на вкус

Свързани рецепти