Хлебчета с ароматно масло
Рецепта от: Стоян и Лора
Вкусни пухкави хлебчета с мая, залети с разтопено масло, овкусено с чесън и пресни подправки.
Продукти
- 600 г брашно
- 300 мл прясно мляко
- 30 г краве масло
- 1 кубче прясна мая
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- За намазване:
- 80 г краве масло
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка мащерка
- 2 стръка магданоз
- 30 г пармезан
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Разтворете маята в предварително затопленото мляко. Добавете захарта и разтопеното масло и разбъркайте.
- 2. Смесете брашното със солта, оформете кладенче, сипете течните съставки и замесете меко тесто. Оставете го да втаса. След това го разделете на 15 топки.
- 3. От всяка топка оформете фитили, усучете ги, сплетете двата им края и оформете топки.
- 4. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене и оставете да втасат.
- 5. Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор). Изпечете хлебчетата до готовност - за около 10 минути.
- 6. Разтопете маслото за намазване. Дръпнете от огъня и добавете чесъна, стрит на паста, настъргания пармезан, накълцания магданоз, листенца мащерка и сол.
- 7. Залейте хлебчетата с чесновото масло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб