Супа от телешки джолан
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за супа от телешки джолан по турски. Месото се сварява много добре, а след това бульонът се прецежда и се застройва със запръжка от масло, брашно и прясно мляко. Вкусна питателна супа!
Продукти
- 500 г телешки джолан без кост
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 дафинов лист
- 50 г краве масло
- 50 г брашно
- 50 г ориз
- 300 мл прясно мляко
- 1 с.л. доматен концентрат
- сол и черен пипер на вкус
- За гарниране:
- 50 г краве масло
- 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете месото в тенджера с 2 л студена вода, посолете, кипнете и отстранете образувалата се пяна.
- 2. Добавете черен пипер, дафиновия лист и наситнените лук и чесън. Гответе, докато месото стане напълно готово – за 2–3 часа.
- 3. След това дръпнете от котлона, прецедете, извадете месото в купа и запазете бульона. Щом леко се охлади месото, го накъсайте.
- 4. Запържете масло и брашно в тенджера, сложете доматения концентрат и налейте прясното мляко, разбъркайте.
- 5. Добавете част от бульона на месото, прибавете ориза и гответе, докато той омекне.
- 6. Сложете и месото и щом кипне, супата е готова.
- 7. Загрейте маслото, докато леко покафенее, изключите котлона, сипете червения пипер и разбъркайте. Поднесете супата с него.
- Съвет:
- Останалият бульон замразете и запазете за друго ястие.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи