Лахмаджун със суджук
Рецепта от: Стоян и Лора
- В голяма купа разбъркайте брашното с маята, солта и захарта. Направете кладенче и налейте 180 мл вода, смесена със зехтина. Разбъркайте и прехвърлете на набрашнен плот. Замесете меко и еластично тесто. Поставете го в чиста купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да втаса.
- В блендер смелете почистените чушки, лук и чесън, заедно с магданоза и доматения концентрат. Смесете каймата с чушковата смес.
- Запечете кимиона на сух тиган и го стрийте в хаванче.
- Овкусете каймата с кимиона, сол и черен пипер. Прибавете и ситно нарязания суджук и разбъркайте.
- Разделете тестото на 6 топки. Разточете ги на тънко върху набрашнен плот и ги намажете със сместа. Печете ги една по една на 240 градуса за около 5 минути.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- За тестото:
- 300 г брашно
- 1 пакетче суха мая
- 1 с.л. зехтин
- 1 щипка захар
- 1/2 ч.л. сол
- За гарниране:
- 500 г смляно телешко месо от плешка
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 зелена люта чушка
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1/2 връзка магданоз
- 1 с.л. доматен концентрат
- 2 ч.л. кимион на зърна
- 150 г суджук
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща