1. В голяма купа разбъркайте брашното с маята, солта и захарта. Направете кладенче и налейте 180 мл вода, смесена със зехтина. Разбъркайте и прехвърлете на набрашнен плот. Замесете меко и еластично тесто. Поставете го в чиста купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете да втаса.
  2. В блендер смелете почистените чушки, лук и чесън, заедно с магданоза и доматения концентрат. Смесете каймата с чушковата смес.
  3. Запечете кимиона на сух тиган и го стрийте в хаванче.
  4. Овкусете каймата с кимиона, сол и черен пипер. Прибавете и ситно нарязания суджук и разбъркайте.
  5. Разделете тестото на 6 топки. Разточете ги на тънко върху набрашнен плот и ги намажете със сместа. Печете ги една по една на 240 градуса за около 5 минути.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • За тестото:
  • 300 г брашно
  • 1 пакетче суха мая
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 щипка захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • За гарниране:
  • 500 г смляно телешко месо от плешка
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 2 ч.л. кимион на зърна
  • 150 г суджук
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички