1. Настържете кората на два от лимоните, изстискайте сока от 4 лимона и сложете в купа заедно с кората.

2. В метална купа смесете захарта, лимоновия сок с настърганите кори и маслото. Сложете купата върху съд с вода и гответе така на водна баня при непрекъснато бъркане, докато започне да се топи маслото.

3. Тогава прибавете разбитите яйца и жълтъци и продължете да разбивате, докато кремът се сгъсти.

4. Изсипете крема в шотове и охладете.

5. Белтъците разбийте със захарта и ваниловата захар на пухкав сняг. Декорирайте с тях шотовете и преди сервиране ги карамелизирайте с горелка.

Продукти

  • 4 лимона
  • 2 жълтъка
  • 2 яйца
  • 180 г захар
  • 150 г краве масло
  • За декорация:
  • 2 белтъка (на стайна температура)
  • 70 г захар
  • 1 пакетче ванилова захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички