Лимонов крем с карамелени белтъци
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Настържете кората на два от лимоните, изстискайте сока от 4 лимона и сложете в купа заедно с кората.
2. В метална купа смесете захарта, лимоновия сок с настърганите кори и маслото. Сложете купата върху съд с вода и гответе така на водна баня при непрекъснато бъркане, докато започне да се топи маслото.
3. Тогава прибавете разбитите яйца и жълтъци и продължете да разбивате, докато кремът се сгъсти.
4. Изсипете крема в шотове и охладете.
5. Белтъците разбийте със захарта и ваниловата захар на пухкав сняг. Декорирайте с тях шотовете и преди сервиране ги карамелизирайте с горелка.
Продукти
- 4 лимона
- 2 жълтъка
- 2 яйца
- 180 г захар
- 150 г краве масло
- За декорация:
- 2 белтъка (на стайна температура)
- 70 г захар
- 1 пакетче ванилова захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска