Салата със спанак и печено червено цвекло
Рецепта от: Стоян и Лора
- Обелете цвеклото и го и нареже на кубчета. Поставете в тава, полейте с 20 мл от зехтина и посолете. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
- Сложете орехите в загрят сух тиган, посолете и поръсете с малко вода, за да се полепи солта по-добре по тях. Запечете ги за около 5 минути, извадете и охладете.
- Пригответе дресинг от стрития на паста с малко сол чесън, горчицата, оцета, меда, останалия зехтин, сол и пипер на вкус.
- Смесете спанака с отцедения и добре подсушен нахут. Залейте ги с дресинга и разбъркайте.
- Разпределете салатата в чинии за сервиране. Гарнирайте с кубчетата цвекло и козе сирене. Накрая прибавете и печените орехови орехи.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 2 малки глави червено цвекло
- 150 г бейби спанак
- 200 г сварен нахут от консерва
- 80 г козе сирене
- 50 г орехи
- 1 скилидка чесън
- 80 мл зехтин
- 2 с.л. бял балсамов оцет
- 1 с.л. ретро горчица
- 1 с.л. мед
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата