1. Обелете цвеклото и го и нареже на кубчета. Поставете в тава, полейте с 20 мл от зехтина и посолете. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
  2. Сложете орехите в загрят сух тиган, посолете и поръсете с малко вода, за да се полепи солта по-добре по тях. Запечете ги за около 5 минути, извадете и охладете.
  3. Пригответе дресинг от стрития на паста с малко сол чесън, горчицата, оцета, меда, останалия зехтин, сол и пипер на вкус.
  4. Смесете спанака с отцедения и добре подсушен нахут. Залейте ги с дресинга и разбъркайте.
  5. Разпределете салатата в чинии за сервиране. Гарнирайте с кубчетата цвекло и козе сирене. Накрая прибавете и печените орехови орехи.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 2 малки глави червено цвекло
  • 150 г бейби спанак
  • 200 г сварен нахут от консерва
  • 80 г козе сирене
  • 50 г орехи
  • 1 скилидка чесън
  • 80 мл зехтин
  • 2 с.л. бял балсамов оцет
  • 1 с.л. ретро горчица
  • 1 с.л. мед
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички