Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Обелете цвеклото и го и нареже на кубчета. Поставете в тава, полейте с 20 мл от зехтина и посолете. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
  2. Сложете орехите в загрят сух тиган, посолете и поръсете с малко вода, за да се полепи солта по-добре по тях. Запечете ги за около 5 минути, извадете и охладете.
  3. Пригответе дресинг от стрития на паста с малко сол чесън, горчицата, оцета, меда, останалия зехтин, сол и пипер на вкус.
  4. Смесете спанака с отцедения и добре подсушен нахут. Залейте ги с дресинга и разбъркайте.
  5. Разпределете салатата в чинии за сервиране. Гарнирайте с кубчетата цвекло и козе сирене. Накрая прибавете и печените орехови орехи.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

2 малки глави червено цвекло

150 г бейби спанак

200 г сварен нахут от консерва

80 г козе сирене

50 г орехи

1 скилидка чесън

80 мл зехтин

2 с.л. бял балсамов оцет

1 с.л. ретро горчица

1 с.л. мед

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти