1. Нарежете на много ситно лука и магданоза за кюфтетата.

2. Разбъркайте много добре смляното месо с бахара, ригана, сол, пипер меланж, лука, зехтина и магданоза.

3. Оформете кюфтета и ги приберете в хладилника за 30 минути.

4. Загрейте малко зехтин в тиган с незалепващо покритие и изпържете кюфтетата от двете страни до готовност.

5. За хумуса пюрирайте нахута с чесъна, сока от лимон, зехтина, кимиона, тахана и сол на вкус.

6. За млечния сос наситнете ментата и я разбъркайте с киселото мляко и сол на вкус.

7. Намажете питките със зехтин и ги запечете във фурната до златисто.

8. Сервирайте кюфтетата с хумуса, овкусеното кисело мляко, капки зехтин, стрък мента и запечения хляб.

Продукти

  • 600 г смляна телешка плешка
  • 1 малка глава червен лук
  • 1/2 връзка магданоза
  • 2 ч.л. пипер меланж
  • 1/2 ч.л. смлян бахар
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • 2 ч.л. сол
  • 50 мл зехтин
  • За хумуса:
  • 400 г нахут от консерва
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • сокът от 1 лимон
  • 2 скилидки чесън
  • 100 мл студено пресован зехтин
  • 1 щипка кимион
  • сол на вкус
  • За киселото мляко:
  • 200 г кисело мляко
  • прясна мента на вкус
  • сол на вкус
  • За поднасяне:
  • 2 питки гръцки хляб
  • зехтин за намазване
  • стрък мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички