1. Намажете царевицата със зехтин и я запечете в сгорещен грил тиган от всички страни. Когато е готова, извадете, посолете и отделете зърната с нож.

2. Обелете краставицата, авокадото и лука и ги нарежете на кубчета. Почистете чушката и също я нарежете на кубчета. Маслините нарежете на шайби, а магданоза наситнете.

3. В голяма купа смесете царевицата, маслините, доматите, чушките, краставицата, авокадото и лука. Залейте със сока от лайм, прибавете магданоза, стрития на паста чесън, зехтина, ригана и сол на вкус. Разбъркайте и оставете за 10 минути. Поднесете.

Продукти

  • 2 кочана царевица
  • 200 г микс чери домати
  • 1 краставица
  • 1 авокадо
  • 1 глава червен лук
  • 1 зелена чушка
  • 50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
  • 1/4 връзка магданоз
  • 50 мл студено пресован зехтин + за мазане
  • сокът от 1/2 лайм
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. сух риган
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички