Салата с печена царевица и авокадо
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Намажете царевицата със зехтин и я запечете в сгорещен грил тиган от всички страни. Когато е готова, извадете, посолете и отделете зърната с нож.
2. Обелете краставицата, авокадото и лука и ги нарежете на кубчета. Почистете чушката и също я нарежете на кубчета. Маслините нарежете на шайби, а магданоза наситнете.
3. В голяма купа смесете царевицата, маслините, доматите, чушките, краставицата, авокадото и лука. Залейте със сока от лайм, прибавете магданоза, стрития на паста чесън, зехтина, ригана и сол на вкус. Разбъркайте и оставете за 10 минути. Поднесете.
Продукти
- 2 кочана царевица
- 200 г микс чери домати
- 1 краставица
- 1 авокадо
- 1 глава червен лук
- 1 зелена чушка
- 50 г маслини „Каламата“ (без костилки)
- 1/4 връзка магданоз
- 50 мл студено пресован зехтин + за мазане
- сокът от 1/2 лайм
- 1 скилидка чесън
- 1/2 ч.л. сух риган
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата