Зеленчуците за тази салата се нарязват, заливат се със смес от оцет, зехтин и чесън и се пекат във фурна. След като изстинат се съчетават с листа спанак и рукола.

Продукти

  • 1 патладжан (малък)
  • 1 глава лук
  • 2 тиквички
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 моркова
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. сух риган
  • 150 мл зехтин
  • 30 мл тъмен балсамов оцет
  • 100 бейби спанак
  • 100 г рукола
  • сокът от 1 лимон
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете и нарежете патладжана на кубчета. Осолете го и го оставете за 20 минути. Измийте го и го подсушете.
  • 2. Обелете и нарежете морковите на кубчета, а лука на полумесеци.
  • 3. Нарежете и тиквичките и чушките на кубчета.
  • 4. Смачкайте чесъна на паста с малко сол и го разбъркайте с балсамовия оцет, 100 мл зехтин и ригана. Овкусете зеленчуците с тази смес и ги изсипете в тава.
  • 5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути и после охладете.
  • 6. Разбийте сока от лимона с останалия зехтин и сол на вкус.
  • 7. Разбъркайте охладените печени зеленчуци с руколата, бейби спанака, дресинга и сервирайте.
  • Съвет:
  • Може да поднесете със сирене по желание.

Свързани рецепти

Виж всички