1. Цепнете наденицата по дължина и извадете месото.
  2. Почистете целината, лука и чесъна и ги нарежете на кубчета. Запържете ги за кратко в тенджера със загрят зехтин.
  3. Добавете месото от наденицата. Поръсете със семената резене, ригана, чилито и дафиновия лист. Щом месото се запържи и стане златисто, добавете доматите. Гответе 10 минути на слаб огън.
  4. След това налейте бульона, добавете пастата, овкусете със сол и пипер и гответе, докато пастата напълно се свари. Ако има нужда, налейте още бульон или вода.
  5. Сервирайте супата с накъсан босилек и заквасена сметана.

Продукти

  • 2 бр. едрокълцани наденици
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 стрък стеблена целина
  • 120 г орзо
  • 50 мл зехтин
  • 1 дафинов лист
  • 1/2 ч.л. семена от резене
  • 1/2 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. риган
  • 800 г домати на кубчета от консерва
  • 1 л пилешки бульон
  • сол и черен пипер на вкус
  • За сервиране:
  • пресен босилек
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички