Ако все още не сте пробвали да направите банички с оризови кори, пробвайте тази рецепта. Плънката е от задушено пилешко месо с лук, чесън, подправки и кокосово мляко. Леки, хрупкави и без глутен!

Продукти

  • 1 пакет оризови кори
  • 300 г пилешко филе
  • 1 зелена чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 1 пакетче микс за кокосово къри с пиле
  • 200 мл кокосово мляко
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете пилешкото на малки кубчета, а чушката, лука и чесъна – на ситно. Настържете моркова.
  • 2. Загрейте олиото в тиган и запържете месото и нарязаните зеленчуци. Месото трябва да е все още сурово в средата.
  • 3. Овкусете с микса за кокосово къри с пиле и разбъркайте. Гответе кратко и налейте кокосовото мляко. Оставете сместа на огъня да се сгъсти, а след това – да се охлади добре.
  • 4. Потопете оризовите кори в студена вода за кратко, колкото да омекнат. След това поставете върху дъска и във всяка сложете по малко от плънката. Прегънете двете страни на корите навътре и завийте стегнати рулца.
  • 5. Прехвърлете ги в тава, застлана с пергаментова хартия, предварително намазана с олио. Слагайте рулцата със залепената страна надолу, за да не се разлистят по време на печене. По желание намажете с олио.
  • 6. Печете до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
  • Съвет:
  • Ако нямате микс за кокосово къри с пиле, миксирайте сол, куркума, кориандър, сминдух, червен пипер, захар, лук, джинджифил, кайенски пипер, черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички