Банички с пилешко и оризови кори
Рецепта от: Стоян и Лора
Ако все още не сте пробвали да направите банички с оризови кори, пробвайте тази рецепта. Плънката е от задушено пилешко месо с лук, чесън, подправки и кокосово мляко. Леки, хрупкави и без глутен!
Продукти
- 1 пакет оризови кори
- 300 г пилешко филе
- 1 зелена чушка
- 3 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 пакетче микс за кокосово къри с пиле
- 200 мл кокосово мляко
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете пилешкото на малки кубчета, а чушката, лука и чесъна – на ситно. Настържете моркова.
- 2. Загрейте олиото в тиган и запържете месото и нарязаните зеленчуци. Месото трябва да е все още сурово в средата.
- 3. Овкусете с микса за кокосово къри с пиле и разбъркайте. Гответе кратко и налейте кокосовото мляко. Оставете сместа на огъня да се сгъсти, а след това – да се охлади добре.
- 4. Потопете оризовите кори в студена вода за кратко, колкото да омекнат. След това поставете върху дъска и във всяка сложете по малко от плънката. Прегънете двете страни на корите навътре и завийте стегнати рулца.
- 5. Прехвърлете ги в тава, застлана с пергаментова хартия, предварително намазана с олио. Слагайте рулцата със залепената страна надолу, за да не се разлистят по време на печене. По желание намажете с олио.
- 6. Печете до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
- Съвет:
- Ако нямате микс за кокосово къри с пиле, миксирайте сол, куркума, кориандър, сминдух, червен пипер, захар, лук, джинджифил, кайенски пипер, черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби