Банички с пилешко и оризови кори
Рецепта от: Стоян и Лора
Ако все още не сте пробвали да направите банички с оризови кори, пробвайте тази рецепта. Плънката е от задушено пилешко месо с лук, чесън, подправки и кокосово мляко. Леки, хрупкави и без глутен!
Продукти
- 1 пакет оризови кори
- 300 г пилешко филе
- 1 зелена чушка
- 3 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 пакетче микс за кокосово къри с пиле
- 200 мл кокосово мляко
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете пилешкото на малки кубчета, а чушката, лука и чесъна – на ситно. Настържете моркова.
- 2. Загрейте олиото в тиган и запържете месото и нарязаните зеленчуци. Месото трябва да е все още сурово в средата.
- 3. Овкусете с микса за кокосово къри с пиле и разбъркайте. Гответе кратко и налейте кокосовото мляко. Оставете сместа на огъня да се сгъсти, а след това – да се охлади добре.
- 4. Потопете оризовите кори в студена вода за кратко, колкото да омекнат. След това поставете върху дъска и във всяка сложете по малко от плънката. Прегънете двете страни на корите навътре и завийте стегнати рулца.
- 5. Прехвърлете ги в тава, застлана с пергаментова хартия, предварително намазана с олио. Слагайте рулцата със залепената страна надолу, за да не се разлистят по време на печене. По желание намажете с олио.
- 6. Печете до зачервяване в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
- Съвет:
- Ако нямате микс за кокосово къри с пиле, миксирайте сол, куркума, кориандър, сминдух, червен пипер, захар, лук, джинджифил, кайенски пипер, черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби