Гужер с козе сирене и мед
Рецепта от: Стоян и Лора
1. За тестото сипете в тенджерка млякото заедно с маслото и нарязаната на ситно мащерка и оставете да заври. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато не се образува топка тесто, която започне да се отделя от стените на съда.
2. Прехвърлете тестото в купа и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Щом тестото се охлади леко, добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате с помощта на миксер. Прехвърлете тестото в пош.
3. С помощта на поша оформете топчици в тава с незалепващо покритие. Притиснете връхчетата леко с мокър пръст, за да не изгорят при печенето. Намажете топчиците с предварително разбит жълтък с малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 12 минути. Оставете гужерите да изстинат.
4. За пълнежа разбийте сметаната с помощта на миксер, до пухкавост. Намачкайте козето сирене (като предварително сте отстранили плесента) с помощта на вилица и добавете меда. Разбъркайте. Добавете разбитата сметана на няколко пъти, като разбърквате внимателно.
5. Напълнете гужерите със сместа. Сервирайте ги, поръсени с мед.
Продукти
- За пареното тесто:
- 250 мл прясно мляко
- 120 г масло
- 100 г пармезан
- 140 г брашно
- 3 яйца
- 1 жълтък
- 4 стръка мащерка
- За пълнежа:
- 300 г меко козе сирене
- 150 мл течна животинска сметана
- 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони