Гужер с козе сирене и мед

1. За тестото сипете в тенджерка млякото заедно с маслото и нарязаната на ситно мащерка и оставете да заври. Добавете брашното и бъркайте енергично, докато не се образува топка тесто, която започне да се отделя от стените на съда.


2. Прехвърлете тестото в купа и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Щом тестото се охлади леко, добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате с помощта на миксер. Прехвърлете тестото в пош.

3. С помощта на поша оформете топчици в тава с незалепващо покритие. Притиснете връхчетата леко с мокър пръст, за да не изгорят при печенето. Намажете топчиците с предварително разбит жълтък с малко вода. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 12 минути. Оставете гужерите да изстинат.

4. За пълнежа разбийте сметаната с помощта на миксер, до пухкавост. Намачкайте козето сирене (като предварително сте отстранили плесента) с помощта на вилица и добавете меда. Разбъркайте. Добавете разбитата сметана на няколко пъти, като разбърквате внимателно.

5. Напълнете гужерите със сместа. Сервирайте ги, поръсени с мед.

Продукти

  • За пареното тесто:
  • 250 мл прясно мляко
  • 120 г масло
  • 100 г пармезан
  • 140 г брашно
  • 3 яйца
  • 1 жълтък
  • 4 стръка мащерка
  • За пълнежа:
  • 300 г меко козе сирене
  • 150 мл течна животинска сметана
  • 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички