Шоколадови кексчета с какаова заливка
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези кексчета се приготвят с фурми, масло, брашно и какао. След като се изпекат, се заливат с какаово-сметанова глазура. Меки и неустоимо вкусни!
Продукти
- 200 г брашно
- 170 г сочни фурми без костилки
- 125 г краве масло, стайна температура
- 140 г кафява захар
- 1 яйце
- 20 г какао
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 щипка сол
- За заливката:
- 200 мл животинска сметана
- 50 г краве масло
- 50 г кафява захар
- 40 г какао
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете фурмите в около 200 мл вода за около 10 минути. След това извадете в купа, пасирайте и оставете да се охладят.
- 2. В купа разбийте маслото и захарта. Сипете охладената паста от фурми и разбъркайте с шпатула. Добавете бакпулвера, брашното, в което е разбъркано какаото, щипка сол и яйцето.
- 3. Разпределете готовото тесто в тава за мъфини, в дупките на която сте поставили хартиени формички за мъфини.
- 4. Печете шоколадовите кексчета в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
- 5. За заливката загрейте в тенджера сметаната, маслото, захарта и какаото и гответе около 5–10 минути, докато се получи гладка смес.
- 6. Извадете готовите кексчета от хартиените форми и ги подредете обърнати върху решетка, под която има тава. Залейте ги с шоколадовата смес. Оставете да се напоят и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Дона Хей
Лесни боровинкови мъфини
Рецепти Донал Скиан
Кокосови кексчета с кая
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Френски кексчета канелé
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните къпкейкчета
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните плодови кифлички (сконс)
Рецепти Рудолф ван Веен
Къпкейкчета с букви
Рецепти Давид Скоко
Шоколадови мини мъфини с чили и зехтин
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“