Начин на приготвяне:

1. Натрошете бисквитите на ситно, залейте ги с разтопеното масло, поръсете с канелата и разбъркайте. 


2. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте с хартия за печене форма за торта с пружина (диаметър 23 см).

3. Изсипете бисквитената смес, заравнете и притиснете. Изпечете бисквитената основа за 8 минути и я охладете.

4. Пюрирайте тиквата, ако има нужда прецедете пюрето. Смесете го с крем сиренето, захарта, яйцата, бурбонската ванилова захар и брендито. Не е нужно да бъркате много.

5. Загрейте фурната на 150 градуса (без вентилатор). Разпределете крема върху основата и печете десерта за около 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 20 минути, за да не се напука.

6. Извадете от фурната и охладете хубаво, след това приберете в хладилник за 4 часа.

7. Преди поднасяне нарежете и поръсете със захар чийзкейка, след това карамелизирайте с горелка.

Продукти

За блата:

  • 280 г слепени какаови бисквити с крем
  • 60 г краве масло
  • 1 ч.л. канела

 

  • 650 г крема сирене
  • 400 г печена тиква
  • 180 г захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 3 яйца
  • 30 мл бренди
  • кафява захар за поръсване

Свързани рецепти