Чийзкейк с тиква
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Натрошете бисквитите на ситно, залейте ги с разтопеното масло, поръсете с канелата и разбъркайте.
2. Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Покрийте с хартия за печене форма за торта с пружина (диаметър 23 см).
3. Изсипете бисквитената смес, заравнете и притиснете. Изпечете бисквитената основа за 8 минути и я охладете.
4. Пюрирайте тиквата, ако има нужда прецедете пюрето. Смесете го с крем сиренето, захарта, яйцата, бурбонската ванилова захар и брендито. Не е нужно да бъркате много.
5. Загрейте фурната на 150 градуса (без вентилатор). Разпределете крема върху основата и печете десерта за около 1 час и 15 минути. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 20 минути, за да не се напука.
6. Извадете от фурната и охладете хубаво, след това приберете в хладилник за 4 часа.
7. Преди поднасяне нарежете и поръсете със захар чийзкейка, след това карамелизирайте с горелка.
Продукти
- За блата:
- 280 г слепени какаови бисквити с крем
- 60 г краве масло
- 1 ч.л. канела
- За пълнежа:
- 650 г крема сирене
- 400 г печена тиква
- 180 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 3 яйца
- 30 мл бренди
- кафява захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска