• Баница с тикваРецепти
    Баница с тиква

    Пригответе тестото за тази баница сами, а след това го разточете на 4 кори. Пълнежът е от задушена тиква със захар, канела и орехи. Неустоимо домашно изкушение!

  • Панирано филе от риба с пюре от тиква и грахРецепти
    Панирано филе от риба с пюре от тиква и грах

    От настърган пармезан, кориандър и ядки шамфъстък се приготвя хрупкава коричка за панираната риба, а пюрето от тиква и пюрето от грах добавят кремообразна текстура към това ястие.

  • Бавно печено говеждо с пюре от тиква и броколиниРецепти
    Бавно печено говеждо с пюре от тиква и броколини

    Гърдите се намазват със смес от чесън, джинджифил, чили, сос, барбекю сос, ябълково пюре и захар и се пече в плик. Поднася се с намачкана печена тиква и хрупкави бланширани броколини. Засищащо и вкусн...

  • Хляб роти с карибско къри от тиква и нахутРецепти
    Хляб роти с карибско къри от тиква и нахут

    Тези хлебчета роти носят истински полъх от Карибите. Хлебчетата се приготвят за нула време и се изпичат на тиган, а след това се пълнят с пикантна и ароматна смес от нахут и задушена в кокосово мляко...

  • Супа от тиква с печено халумиРецепти
    Супа от тиква с печено халуми

    Тиквата за тази крем-супа първо се пече заедно с други зеленчуци. След това се смесва с бульон, прясно мляко и масло и се пасира. Гарнира се с кубчета запечено халуми и тиквени семки. Истинска класика...

  • Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипсРецепти
    Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс

    Тази богата салата изисква предварителни приготовления. За да се захароса тиквата, тя първо трябва да се вари в захарен сироп, а след това да се изсуши във фурната за поне 6 часа. Ябълковият чипс също...

  • Гофрети с тикваРецепти
    Гофрети с тиква

    1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сгответе я на пара. След това я пюрирайте. 2. Разбийте яйцето със захарта и млякото. Добавете и разтопеното масло. 3. Смесете пюрето от тиква с млечната с...

  • Хумус от тикваРецепти
    Хумус от тиква

    1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава. 2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и лек...