Кокосов крем с ананас
Рецепта от: Стоян и Лора
- Загрейте кокосовото мляко и прясното мляко.
- Жълтъците разбийте със 100 г от захарта, ваниловата захар и нишестето.
- Налейте горещото мляко към жълтъците и разбъркайте добре.
- След това кипнете на котлона и варете, докато се сгъсти. Охладете много добре, след което разбъркайте.
- Разбийте сметаната с останалата захар. Запечете кокосовия чипс в сух тиган. Трябва да стане златист и да отпусне аромата си.
- Разпределете крема в чаши за сервиране. Във всяка поставете кубчета ананас, след това разбита сметана. Поръсете с кокосов чипс и щипка инстантно кафе.
Продукти
- 1 ананас
- 200 мл прясно мляко
- 400 мл кокосово мляко (1 консерва)
- 6 жълтъка
- 120 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 3 с.л. царевично нишесте
- 200 мл течна животинска сметана
- кокосови чипс за поръсване
- инстантно кафе за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене