1. Загрейте кокосовото мляко и прясното мляко.
  2. Жълтъците разбийте със 100 г от захарта, ваниловата захар и нишестето.
  3. Налейте горещото мляко към жълтъците и разбъркайте добре.
  4. След това кипнете на котлона и варете, докато се сгъсти. Охладете много добре, след което разбъркайте. 
  5. Разбийте сметаната с останалата захар. Запечете кокосовия чипс в сух тиган. Трябва да стане златист и да отпусне аромата си.
  6. Разпределете крема в чаши за сервиране. Във всяка поставете кубчета ананас, след това разбита сметана. Поръсете с кокосов чипс и щипка инстантно кафе.

 

 

Продукти

  • 1 ананас
  • 200 мл прясно мляко
  • 400 мл кокосово мляко (1 консерва)
  • 6 жълтъка
  • 120 г захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 200 мл течна животинска сметана
  • кокосови чипс за поръсване
  • инстантно кафе за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички