1. Нарежете на ситно лука, морковите и чесъна. Запържете ги в 2 с.л. от олиото, докато омекнат.
  2. Изсипете зеления фасул, нарязан на половина, налейте вода, колкото да покрие зеленчуците и оставете яхнията да къкри на слаб огън, докато фасулът стане готов.
  3. След това прибавете предварително пасираните домати, смесени с доматения концентрат. Овкусете с наситнен магданоз, сол и черен пипер. Гответе още 10-15 минути.
  4. Поширайте всички яйца във вода с оцет, водата трябва да е под точката на кипене. Щом се забулят, ги извадете.
  5. Загрейте останалото олио и запържете много за кратко червения пипер.
  6. Сервирайте всяка порция от яхнията с поширано яйце, натрошено сирене и олио с червен пипер.

Продукти

  • 500 г зелен фасул (замразен)
  • 200 г домати на кубчета (от консерва)
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. олио
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 4 яйца
  • 2 с.л. бял винен оцет
  • 200 г овче сирене за гарниране
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички