Яхния от зелен фасул с поширано яйце
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете на ситно лука, морковите и чесъна. Запържете ги в 2 с.л. от олиото, докато омекнат.
- Изсипете зеления фасул, нарязан на половина, налейте вода, колкото да покрие зеленчуците и оставете яхнията да къкри на слаб огън, докато фасулът стане готов.
- След това прибавете предварително пасираните домати, смесени с доматения концентрат. Овкусете с наситнен магданоз, сол и черен пипер. Гответе още 10-15 минути.
- Поширайте всички яйца във вода с оцет, водата трябва да е под точката на кипене. Щом се забулят, ги извадете.
- Загрейте останалото олио и запържете много за кратко червения пипер.
- Сервирайте всяка порция от яхнията с поширано яйце, натрошено сирене и олио с червен пипер.
Продукти
- 500 г зелен фасул (замразен)
- 200 г домати на кубчета (от консерва)
- 2 моркова
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 3 с.л. олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1 с.л. доматен концентрат
- 1 ч.л. червен пипер
- 4 яйца
- 2 с.л. бял винен оцет
- 200 г овче сирене за гарниране
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне