Брускети с боб и риба тон
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете хляба на филии, поставете ги в тава, полейте със зехтин и запечете до златисто във фурна загрята на 200 градуса. Охладете ги и ги натъркайте с една скилидка чесън.
- Стрийте другата скилидка чесън на паста с малко сол, нарежете магданоза на ситно, а маслините - на шайби. Смесете ги в купа. Прибавете отцедения боб, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. Оставете сместа в хладилник за 30 минути.
- Гарнирайте филийките с боба и парченца от рибата тон.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 1 хляб
- 2 консерви бял боб (по 400 г)
- 1 консерва риба тон филе в зехтин (180 г)
- 100 г зелени маслини (без костилки)
- 1/2 връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 1/2 лимон
- 40 мл студено пресован зехтин + за хляба
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони