Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете хляба на филии, поставете ги в тава, полейте със зехтин и запечете до златисто във фурна загрята на 200 градуса. Охладете ги и ги натъркайте с една скилидка чесън.
  2. Стрийте другата скилидка чесън на паста с малко сол, нарежете магданоза на ситно, а маслините - на шайби. Смесете ги в купа. Прибавете отцедения боб, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. Оставете сместа в хладилник за 30 минути.
  3. Гарнирайте филийките с боба и парченца от рибата тон.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

1 хляб

2 консерви бял боб (по 400 г)

1 консерва риба тон филе в зехтин (180 г)

100 г зелени маслини (без костилки)

1/2 връзка магданоз

2 скилидки чесън

1/2 лимон

40 мл студено пресован зехтин + за хляба

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти