1. Нарежете хляба на филии, поставете ги в тава, полейте със зехтин и запечете до златисто във фурна загрята на 200 градуса. Охладете ги и ги натъркайте с една скилидка чесън.
  2. Стрийте другата скилидка чесън на паста с малко сол, нарежете магданоза на ситно, а маслините - на шайби. Смесете ги в купа. Прибавете отцедения боб, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. Оставете сместа в хладилник за 30 минути.
  3. Гарнирайте филийките с боба и парченца от рибата тон.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 1 хляб
  • 2 консерви бял боб (по 400 г)
  • 1 консерва риба тон филе в зехтин (180 г)
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 1/2 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 лимон
  • 40 мл студено пресован зехтин + за хляба
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички