Тази салата е малко по-различна, защото се запича във фурна. Пушената пъстърва се накъсва между пластове сварени картофи, а отгоре се поръсва с хлебни трохи. Запечената салата се поднася топла.

Продукти

  • 350–400 г картофи
  • 250 г пушена пъстърва
  • 1/2 глава лук
  • 1 стрък стеблена целина
  • 100 г майонеза
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. сок от лимон
  • 2 ч.л. див лук на перца
  • 1–2 филии хляб
  • 50 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете обелените картофи на кубчета. Сварете ги в подсолена вода.
  • 2. Нарежете на ситно лука, а целината обелете и също нарежете на ситно.
  • 3. В купа разбъркайте лука, горчицата, майонезата и сока от лимон. Добавете перцата див лук, целината, счукан черен пипер и картофите. Отново разбъркайте.
  • 4. Смелете хляба в блендер и разбъркайте трохите с половината от зехтина.
  • 5. Намажете тава с останалия зехтин. Изсипете половината от картофената смес.
  • 6. Накъсайте рибата и я разпределете върху сместа в тавата. Покрийте с останалата картофена смес.
  • 7. Поръсете с трохи и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.

Свързани рецепти

Виж всички