Топла картофена салата с пушена пъстърва
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази салата е малко по-различна, защото се запича във фурна. Пушената пъстърва се накъсва между пластове сварени картофи, а отгоре се поръсва с хлебни трохи. Запечената салата се поднася топла.
Продукти
- 350–400 г картофи
- 250 г пушена пъстърва
- 1/2 глава лук
- 1 стрък стеблена целина
- 100 г майонеза
- 2 ч.л. дижонска горчица
- 2 с.л. сок от лимон
- 2 ч.л. див лук на перца
- 1–2 филии хляб
- 50 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете обелените картофи на кубчета. Сварете ги в подсолена вода.
- 2. Нарежете на ситно лука, а целината обелете и също нарежете на ситно.
- 3. В купа разбъркайте лука, горчицата, майонезата и сока от лимон. Добавете перцата див лук, целината, счукан черен пипер и картофите. Отново разбъркайте.
- 4. Смелете хляба в блендер и разбъркайте трохите с половината от зехтина.
- 5. Намажете тава с останалия зехтин. Изсипете половината от картофената смес.
- 6. Накъсайте рибата и я разпределете върху сместа в тавата. Покрийте с останалата картофена смес.
- 7. Поръсете с трохи и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол