Чаудър със сьомга и бекон
Рецепта от: Стоян и Лора
Чаудър е богата супа, съдържаща задължително бекон и морски дарове. Супата се сгъстява със сметана.Тази рецепта за чаудър с филе от сьомга, миди, бекон и картофи е подходяща винаги за студените дни.
Продукти
- 400 г сьомга филе без кожа
- 200 г ядки от миди (замразени)
- 1,5 л рибен бульон
- 100 г пушен бекон на ленти
- 400 г пресни бейби картофи
- 1 зелена чушка
- 2–3 стръка стеблена целина
- 1/2 глава резене
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 50 г краве масло
- 50 г брашно
- 30 мл узо (перно, мастика)
- 180 мл течна животинска сметана 35%
- див лук и копър за поднасяне
- сол и пипер меланж на вкус
- багета за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете целината и я нарежете на ситно. Почистете и нарежете на ситно чесъна, чушката, лука и резенето. Добре измитите картофи нарежете на дебели шайби.
- 2. Сложете бекона в студена тенджера и загрейте. Когато пусне мазнината си и се запържи до хрупкаво, го извадете. В същия съд сложете зеленчуците. Трябва леко да омекнат. Налейте узото, добавете брашното и запържете за кратко.
- 3. Налейте бульона, изсипете картофите, посолете и похлупете. Гответе на умерен огън 20 минути.
- 4. Налейте сметаната и кипнете. Нарежете сьомгата на кубчета.
- 5. Сложете в супата мидите и рибата. Овкусете със сол и пипер меланж, гответе три-четири минути на силен огън и дръпнете ястието от котлона.
- 6. Поднесете чаудъра с нарязан див лук, копър и бекона.
- Съвет: По желание сервирайте и с резени лимон и хляб.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Стоян и Лора
Рула от скумрия с доматен сос
Рецепти Мери Бери
Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос
Рецепти Стоян и Лора
Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепти Хера Те Курапа
Сьомга терияки и зеленчуци в темпура
Рецепти Марк Мориарти
Печена сьомга с доматена салца
Рецепти Рудолф ван Веен
Смореброд хапки
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Салата с нудъли и печена сьомга
Рецепти Къртис Стоун
Печена сьомга с фенел и салца Верде