Чаудър е богата супа, съдържаща задължително бекон и морски дарове. Супата се сгъстява със сметана.Тази рецепта за чаудър с филе от сьомга, миди, бекон и картофи е подходяща винаги за студените дни.

Продукти

  • 400 г сьомга филе без кожа
  • 200 г ядки от миди (замразени)
  • 1,5 л рибен бульон
  • 100 г пушен бекон на ленти
  • 400 г пресни бейби картофи
  • 1 зелена чушка
  • 2–3 стръка стеблена целина
  • 1/2 глава резене
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г краве масло
  • 50 г брашно
  • 30 мл узо (перно, мастика)
  • 180 мл течна животинска сметана 35%
  • див лук и копър за поднасяне
  • сол и пипер меланж на вкус
  • багета за сервиране

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете целината и я нарежете на ситно. Почистете и нарежете на ситно чесъна, чушката, лука и резенето. Добре измитите картофи нарежете на дебели шайби.
  • 2. Сложете бекона в студена тенджера и загрейте. Когато пусне мазнината си и се запържи до хрупкаво, го извадете. В същия съд сложете зеленчуците. Трябва леко да омекнат. Налейте узото, добавете брашното и запържете за кратко.
  • 3. Налейте бульона, изсипете картофите, посолете и похлупете. Гответе на умерен огън 20 минути.
  • 4. Налейте сметаната и кипнете. Нарежете сьомгата на кубчета.
  • 5. Сложете в супата мидите и рибата. Овкусете със сол и пипер меланж, гответе три-четири минути на силен огън и дръпнете ястието от котлона.
  • 6. Поднесете чаудъра с нарязан див лук, копър и бекона.
  • Съвет: По желание сервирайте и с резени лимон и хляб.

Свързани рецепти

Виж всички