Пригответе каймата за тези пуешки бургери сами и използвайте хляб с квас вместо питки Бриош, за да сглобите сандвичите. Сосът от крем-сирене и настъргана краставица подхожда идеално към сочния бургер и хрупкавия хляб.

Продукти

  • За бургерите:
  • 900 г пуешко филе
  • 1 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 60 г сушени домати
  • 1/2 връзка босилек
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 щипка канела
  • 100 г овче сирене
  • 40 мл зехтин + за намазване
  • сол и черен пипер на вкус
  • За млечния сос:
  • 250 г крем-сирене
  • 1 малка краставица
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сол на вкус
  • За сандвичите:
  • 8 филии бял хляб с дебела кора (с квас)
  • 2 домата
  • 8 листа зелена салата
  • 1 глава червен лук
  • риган за поръсване
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете половината от месото на кубчета и го смелете в блендер. Останалото пуешко месо накълцайте с нож. Разбъркайте ги.
  • 2. Нарежете на ситно лука, чесъна, сушените домати и босилека.
  • 3. Направете бургерите като в купа смесите каймата, яйцето, ригана, канелата, сол, босилека, черен пипер и накълцаните чесън, сушени домати и лук. Разбъркайте много добре, добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте.
  • 4. От каймата с помощта на ринг оформете 8 бургера и ги приберете в хладилник.
  • 5. За млечния сос настържете краставицата и я посолете, оставете я така 5 минути и хубаво отцедете. В купа разбъркайте крем сиренето, наситнения копър, стритата на паста с малко сол скилидка чесън и краставицата.
  • 6. Сгответе бургерите в загрят тиган, намазан със зехтин от двете страни до готовност.
  • 7. Препечете нарязани филийки хляб, като ги полеете със зехтин и ги поръсите с риган.
  • 8. Сглобете сандвичите като върху половинка хляб сложите млечен сос, листо салата, шайба домат, пуешки бургер, млечен сос, шайби лук и друга филия хляб. Сервирайте веднага.

Свързани рецепти

Виж всички