Дона Хей

Дона Хей

На осемгодишна възраст Дона Хей влиза в кухня, хваща купа за разбиване и повече не поглежда назад.

Днес Дона Хей е водещ кулинарен редактор и най-продаваният автор на готварски книги в Австралия. Нейните ястия, рецепти и аранжировки са съсредоточени около използването на основни съставки, семплото готвене и красивото поднасяне. Това е нейната запазена марка, която вдига летвата за готварските издания по цял свят и вдъхновява ново поколение кулинари.

Кариерата на Дона като кулинарен автор и аранжор започва, когато тя е на 19 г. На 25 г. тя вече е кулинарен редактор на списанието „Мари Клер”, а скоро след това и на „Мари Клер Лайфстайл”.

Дона е главен редактор на списанието „Дона Хей” – високо ценено и много продавано двумесечно кулинарно издание. Дона също така има много популярна кулинарна рубрика в неделните издания на вестниците „Нюз лимитид” и „Хералд”. Дона е избрана за една от „Великолепната седморка” на автори на кулинарни книги на международните награди „Гурман” през януари 2007 г.

Успешната линия домакински пособия на Дона в момента се продава единствено във веригата магазини „Дейвид Джоунс” в Австралия. Наскоро в Австралия бе пусната кулинарна колекция „Дона Хей” с комплекти за печене на бисквити, сладкиши и тарталети с изцяло естествени съставки за резултати като домашно приготвените. Истинската същност на философията на Дона Хей е да направи специалното достатъчно лесно и достъпно за всички.

Дона Хей живее в Сидни със съпруга си Бил и с децата си Ангъс и Том.