Бисквити с парченца шоколад
Рецепта от: Дона Хей
1. Извадете маслото от хладилника и го нарежете на кубчета. Сложете го в купа и добавете двата вида запар. Разбийте с помощта на миксер, първо на ниска скорост, а след това на максимална, до пухкавост.
2. Добавете яйцето, ваниловия екстракт и прясното мляко и разбийте отново.
3. Добавете брашното, содата, бакпулвера и солта и разбъркайте с помощта на шпатула, до хомогенност.
4. Нарежете шоколада на ситно. Добавете го в сместа и разбъркайте.
5. С помощта на лъжица за сладолед загребвайте от сместа и поставяйте в голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. Оставяйте достатъчно разстояние между бисквитите, тъй като при печенето те ще се разстелат. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12-15 минути.
Продукти
- 180 г безсолно масло 135 г кафява захар 50 г бяла захар 1 яйце 2 с.л. прясно мляко 300 г брашно 0.25 ч.л. бакпулвер 0.25 ч.л. сода бикарбонат 0.25 ч.л. сол 150 г натурален шоколад 1 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща