Пилешки хамбургер
Продукти
- 400 г пилешко месо от бутче 50 г пушен бекон 100 г пармезан пилешки бульон 100 г моцарела 4 сусамени питки за хамбургерЗа лучените кръгчета3 глави лук брашно 2 яйца 100 мл прясно мляко горчица галета сол черен пипер
Начин на приготвяне:
- Оформете плоски кюфтета от сместа. Изпържете кюфтетата за 5 минути от двете страни в сгорещена мазнина.
- Обелете и нарежете лука на кръгове. Пригответе смес от яйца, мляко, горчица, сол и черен пипер. Лучените кръгчета трябва да минат последователно през брашно, яйчената смес и галетата. Оставете ги да починат в хладилник. По-късно изпържете лучените кръгчета. Отново сложете в тиган пилешките кюфтета, като върху всяко сте сложили по едно парче моцарела. Когато моцарелата се разтече, ги извадете.
- Поставете в питките пилешките кюфтета и гарнирайте с
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Сандвич със сьомга
Рецепти Лимонада фреш
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто