Пилешки хамбургер

Пилешки хамбургер

Подготовка

Оформете плоски кюфтета от сместа. Изпържете кюфтетата за 5 минути от двете страни в сгорещена мазнина.
Обелете и нарежете лука на кръгове. Пригответе смес от яйца, мляко, горчица, сол и черен пипер. Лучените кръгчета трябва да минат последователно през брашно, яйчената смес и галетата. Оставете ги да починат в хладилник. По-късно изпържете лучените кръгчета. Отново сложете в тиган пилешките кюфтета, като върху всяко сте сложили по едно парче моцарела. Когато моцарелата се разтече, ги извадете.
Поставете в питките пилешките кюфтета и гарнирайте с

Продукти

  • 400 г пилешко месо от бутче
  • 50 г пушен бекон
  • 100 г пармезан
  • пилешки бульон
  • 100 г моцарела
  • 4 сусамени питки за хамбургер

За лучените кръгчета

  • 3 глави лук
  • брашно
  • 2 яйца
  • 100 мл прясно мляко
  • горчица
  • галета
  • сол
  • черен пипер

Свързани рецепти