Начин на приготвяне:

1. Изрежете шаблони за къщата от картон. Трябват ви две по-големи стени с триъгълни върхове, две ниски, странични и две правоъгълни - за покрив. Отделно, от изпечените блатове, трябва да направите елипсовидна основа за къщата
2. За тестото сипете в тенджерка меда, 600 г захар и водата. Затоплете сместа не повече от 35 градуса, докато се разтопят.Оставете сместа да изстине.
3. В купа разбийте яйцата с останалата захар, млякото, подправките, царевичното нишесте и бакпулвера.
4. Изсипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето сипете изстиналата смес с мед и сместа с яйцата. с ръце постепенно омесете течните съставки с брашното. Омесете тесто, оформете го на топка, увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник да се постегне.
5. Разточете тестото на правоъгълни листове с дебелина 1-1.5 см. Поставете всеки лист в отделна тава, въху лист хартия за печене. печете блатовете в предварително загрята фурна на 190 градуса 12-15 минути. Докато са още топли изрежете стените, покрива и основата на къщата според шаблоните. Във фасадната стена изрежете прозорчета и врата. Запазете изрезките от тестото.
6. В дълбок съд с дълга дръжка разтопете захарта за карамела, като я сипвате на порции. Карамелът трябва да е течен за момента на сглобяване на къщата.
7. В купа разбийте белтъците с пудрата захар, като я сипвате на порции, до получаването на гладка пухкава смес. Пресипете я в шприц с гладък накрайник.
8. Поставете изрязаната елипсовидна форма за основа на къщата върху плота. сипете малко от карамела върху лист хартия за печене и потопете единия край на фасадната стена в него, поставете я върху основата. Бързо потопете и едната странична стена, за да подпрете фасадната. Сложете втората странична и задната стена на къщата. След това покрийте къщата с другите две парчета.
9. Направете комин на къщата от няколко парчета блат, слепени с карамел. Украсете къщата по ваш вкус, като слепвате малките елементи с по малко глазура. Сложете правогълничета на отворите за врата и прозорци. Подредете ореховки по покрива, а бадеми по фасадата. Шприцовайте белтъчна глазура, като гирлянди. Щом украсите къщата, поръсете я обилно с пудра захар.

Продукти

За тестото:

  • 800 г мед
  • 650 г захар
  • 125 мл вода
  • 3 яйца
  • 30 г бакпулвер
  • 50 г смес от подправки - канела
  • анасон
  • индийско орехче
  • джинджифил
  • карамфил
  • 1 ч.л. канела
  • 20 г царевично нишесте
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 кг брашно

За карамела:

  • 300 г захар

За глазурата:

  • 5 белтъка
  • 1 кг пудра захар

За украса:

  • шоколадови листа
  • бонбони маршмелоу
  • 200 г ореховки
  • 200 г белени бадеми
  • 100 г орехи
  • 200 г захаросани плодове

Свързани рецепти