Начин на приготвяне:

Този сандвич с пилешко месо, зеленчуци и домашна майонеза е идеален за обяд в работен ден. Можете да приготвите сутринта преди да излезете за работа.

1. В голяма купа сипете хладка вода. Добавете по 100 г сол и захар. Пуснете 2 стръка мащерка. Изтискайте сока на половин лимон. Накиснете пилешкото месо, нарязано на парчета за цяла нощ или за по-кратко, за да остане по-сочно след приготвянето му.

2. За панировката сипете бирата в купа и добавете 100 г брашно и нишестето малко по малко, като разбърквате енергично с помощта на тел до гладкост. Останалото брашно сипете в друга купа.

3. Загрейте 4 пръста олио в тенджерка. Оваляйте всяко парче пилешко първо в брашно, а след това в панировката и пържете до златисто, от двете страни. Извадете ги върху кухненска хартия.

4. Разрежете авокадото на две по дължина, извадете костилката му и издълбайте вътрешността му. Намачкайте с помощта на вилица, добавете нарязания на ситно домат овкусете със сол и малко оцет. Разбъркайте. В друга купичка смесете двата вида сирене и сметаната до хомогенност. Овкусете със сол и черен пипер и няколко капки трюфелово олио.

5. За майонезата сложете яйцето и горчицата във висок съд и разбийте с пасатор до увеличаване на обема. Добавете олиото на тънка струйка в движение и разбийте до сгъстяване. Добавете оцет и няколко капки трюфелово олио. Овкусете със сол и черен пипер и разбийте отново.

6. За да завиете сандвича с пилешко, сложете една тортиля в чиния. По средата намажете с майонеза, върху нея подредете листа маруля. Върху марулята сипете няколко лъжички от муса от сирена, разпръснете от сместа от авокадо и домат и върху нея поставете 2 парчета панирано пилешко. Завийте тортилята с пилешко като я сгънете като пакет, а след това я завиете на руло. Разрежете всеки сандвич на две. Увийте всяка половинка в салфетка и завържете с връвчица. Поставете сандвича в пластмасова кутия.

сандвич с пилешко

тортила с пилешко

Продукти

  • 300 г пилешко месо от бутче
  • 4 тортили
  • 1 авокадо
  • 1 домат
  • листа зелена салата
  • 3 стръка мащерка
  • 0.5 лимон
  • 100 г сол
  • 100 г захар
  • сол и черен пипер

За панировката:

  • 200 г брашно
  • 2 с.л. нишесте
  • 150 мл бира

За майонезата:

  • 2 яйца
  • 1 с.л. горчица
  • 100 мл олио
  • 1 ч.л. оцет
  • сол и черен пипер
  • трюфелово олио

За муса:

  • 100 г сирене котидж
  • 100 г крема сирене
  • 100 г заквасена сметана
  • сол и черен пипер
  • трюфелово олио

Свързани рецепти