Пилешко сате в тесто
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Направете кладенче в брашното и сложете в него водата, маята и захарта. След това добавете и маслото. Солта поръсете върху самото брашно. Първо смесете продуктите в кладенчето, а след това започнете да добавяте по малко брашно. Омесете гладко и еластично тесто. Оформете топка от тестото, набрашнете я и я сложете в купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса на топло.
2. За пареното тесто в тенджерка сложете водата, млякото и маслото. Бъркайте докато заври и добавете брашното. Бъркайте докато брашното се изпече - да се чува съскане. Прехвърлете тестото в купа и добавете яйцето. Бъркайте докато то се поеме от тестото и сместа стане гладка.
3. За сатето нарежете на ситно чесъна. В тенджерка сложете всички продукти без фъстъченото масло и добавете чесъна. Щом сместа се затопли добавете и фъстъченото масло и бъркайте докато соса заври и се сгъсти.
4. В купа смесете нарязания на ситно бланширан зелен фасул, банана, ориза, соевите кълнове. Добавете и нарязаното на малки кубчета варено пилешко месо /при варенето на месото добавете и нарязани зеленчуци/. Добавете към сместа топлото сате и разбъркайте. Сложете и 1 пълна супена лъжица от пареното тесто. Разбъркайте хубаво.
5. Разточете тестото с помощта на точилка. Изрежете кръгчета с диаметър 10-12 см. Трябват ви по едно кръгче за основа и едно за капак. Намажете по краищата всяко къргче за основа с разбито яйце. Сложете по една пълна лъжица плънка. Отгоре сложете кръгче за капак и притиснете хубаво краищата му. С помощта на вилица хубаво натиснете краищата. Наредете соленките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете и с малко сусам. Набодете соленките с нож на 1-2 места, за да не се надуят и спукат и ги оставете да втасат за още половин час. След това ги изпечете на 180 градуса за 30 минути.
2. За пареното тесто в тенджерка сложете водата, млякото и маслото. Бъркайте докато заври и добавете брашното. Бъркайте докато брашното се изпече - да се чува съскане. Прехвърлете тестото в купа и добавете яйцето. Бъркайте докато то се поеме от тестото и сместа стане гладка.
3. За сатето нарежете на ситно чесъна. В тенджерка сложете всички продукти без фъстъченото масло и добавете чесъна. Щом сместа се затопли добавете и фъстъченото масло и бъркайте докато соса заври и се сгъсти.
4. В купа смесете нарязания на ситно бланширан зелен фасул, банана, ориза, соевите кълнове. Добавете и нарязаното на малки кубчета варено пилешко месо /при варенето на месото добавете и нарязани зеленчуци/. Добавете към сместа топлото сате и разбъркайте. Сложете и 1 пълна супена лъжица от пареното тесто. Разбъркайте хубаво.
5. Разточете тестото с помощта на точилка. Изрежете кръгчета с диаметър 10-12 см. Трябват ви по едно кръгче за основа и едно за капак. Намажете по краищата всяко къргче за основа с разбито яйце. Сложете по една пълна лъжица плънка. Отгоре сложете кръгче за капак и притиснете хубаво краищата му. С помощта на вилица хубаво натиснете краищата. Наредете соленките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете и с малко сусам. Набодете соленките с нож на 1-2 места, за да не се надуят и спукат и ги оставете да втасат за още половин час. След това ги изпечете на 180 градуса за 30 минути.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 9 г сол 200 мл хладка вода 10 г суха мая 10 г захар 100 г маслоЗа пареното тесто:50 мл прясно мляко 50 мл вода 50 г масло 50 г брашно 1 яйцеЗа пилешкото сате:1 скилидка чесън 65 мл вода 0.5 лимон сок 1 с.л. соев сос 1 щипка семена кимион 10 г кафява захар 1 ч.л. самбал 40 г фъстъчено маслоЗа пълнежа:500 мл вода 2 пилешки гърди 50 г сварен ориз 50 г бланширан зелен фасул 0.5 банан 25 г соеви кълнове сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем