Пилешко сате в тесто
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Направете кладенче в брашното и сложете в него водата, маята и захарта. След това добавете и маслото. Солта поръсете върху самото брашно. Първо смесете продуктите в кладенчето, а след това започнете да добавяте по малко брашно. Омесете гладко и еластично тесто. Оформете топка от тестото, набрашнете я и я сложете в купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса на топло.
2. За пареното тесто в тенджерка сложете водата, млякото и маслото. Бъркайте докато заври и добавете брашното. Бъркайте докато брашното се изпече - да се чува съскане. Прехвърлете тестото в купа и добавете яйцето. Бъркайте докато то се поеме от тестото и сместа стане гладка.
3. За сатето нарежете на ситно чесъна. В тенджерка сложете всички продукти без фъстъченото масло и добавете чесъна. Щом сместа се затопли добавете и фъстъченото масло и бъркайте докато соса заври и се сгъсти.
4. В купа смесете нарязания на ситно бланширан зелен фасул, банана, ориза, соевите кълнове. Добавете и нарязаното на малки кубчета варено пилешко месо /при варенето на месото добавете и нарязани зеленчуци/. Добавете към сместа топлото сате и разбъркайте. Сложете и 1 пълна супена лъжица от пареното тесто. Разбъркайте хубаво.
5. Разточете тестото с помощта на точилка. Изрежете кръгчета с диаметър 10-12 см. Трябват ви по едно кръгче за основа и едно за капак. Намажете по краищата всяко къргче за основа с разбито яйце. Сложете по една пълна лъжица плънка. Отгоре сложете кръгче за капак и притиснете хубаво краищата му. С помощта на вилица хубаво натиснете краищата. Наредете соленките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете и с малко сусам. Набодете соленките с нож на 1-2 места, за да не се надуят и спукат и ги оставете да втасат за още половин час. След това ги изпечете на 180 градуса за 30 минути.
2. За пареното тесто в тенджерка сложете водата, млякото и маслото. Бъркайте докато заври и добавете брашното. Бъркайте докато брашното се изпече - да се чува съскане. Прехвърлете тестото в купа и добавете яйцето. Бъркайте докато то се поеме от тестото и сместа стане гладка.
3. За сатето нарежете на ситно чесъна. В тенджерка сложете всички продукти без фъстъченото масло и добавете чесъна. Щом сместа се затопли добавете и фъстъченото масло и бъркайте докато соса заври и се сгъсти.
4. В купа смесете нарязания на ситно бланширан зелен фасул, банана, ориза, соевите кълнове. Добавете и нарязаното на малки кубчета варено пилешко месо /при варенето на месото добавете и нарязани зеленчуци/. Добавете към сместа топлото сате и разбъркайте. Сложете и 1 пълна супена лъжица от пареното тесто. Разбъркайте хубаво.
5. Разточете тестото с помощта на точилка. Изрежете кръгчета с диаметър 10-12 см. Трябват ви по едно кръгче за основа и едно за капак. Намажете по краищата всяко къргче за основа с разбито яйце. Сложете по една пълна лъжица плънка. Отгоре сложете кръгче за капак и притиснете хубаво краищата му. С помощта на вилица хубаво натиснете краищата. Наредете соленките в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете и с малко сусам. Набодете соленките с нож на 1-2 места, за да не се надуят и спукат и ги оставете да втасат за още половин час. След това ги изпечете на 180 градуса за 30 минути.
Продукти
- За тестото:500 г брашно 9 г сол 200 мл хладка вода 10 г суха мая 10 г захар 100 г маслоЗа пареното тесто:50 мл прясно мляко 50 мл вода 50 г масло 50 г брашно 1 яйцеЗа пилешкото сате:1 скилидка чесън 65 мл вода 0.5 лимон сок 1 с.л. соев сос 1 щипка семена кимион 10 г кафява захар 1 ч.л. самбал 40 г фъстъчено маслоЗа пълнежа:500 мл вода 2 пилешки гърди 50 г сварен ориз 50 г бланширан зелен фасул 0.5 банан 25 г соеви кълнове сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк