Италиански солен кейк
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Измийте и подсушете добре тиквичката, патладжана и чушката. Нарежете ги тиквичката и патладжана на малки кубчета, без да ги белите. Чушката разрежете, почистете от семките и нарежете на кубчета. Обелете скилидката чесън и я нарежете на тънки филийки.
2. Сипете 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете нарязаните зеленчуци и чесън в него. Овкусете със смес от италиански подправки и малко сол. Разбъркайте и гответе около 6 минути. След това оставете зеленчуците да изстинат.
3. Нарежете пилешкото филе, добре почистено от кожа и жили, на тънки ивички. Поръсете месото с малко зехтин и го втрийте в него. Загрейте добре грил-тиган и изпечете парчетата пилешко, от двете страни, за около 5 минути.
4. През това време направете пестото, като сложите листата босилек, обелената и нарязана скилидка чесън, кедровите ядки и нарязания на кубчета пармезан в блендер. Поръсете с малко сол и добавете зехтина. Смелете добре. Изсипете пестото в дълбока чиния и в него поставете изпечените филенца пилешко. хубаво ги оваляйте и ги оставете за 5-10 минути.
5. Нарежете на ситно сибирския лук и го смесете с крем-сиренето в купичка. нарежете листата айсберг. Настържете фино пармезана.
6. Нарежете кръгъл пълнозърнест хляб на тънки дълги филии. След това с помощта на нож за пица изрежете ленти от филиите, за да паснат по стените и дъното на форма с пружина /диаметър 20 см/. На дъното на формата поставете кръг от картон за готварски цели. Дъното на кейка сглобете от парчета хляб.
7. Намажете дъното на кейка със слой от крем-сиренето с лук. След това поставете запържените зеленчуци и притиснете добре надолу. Сложете печеното пиле с песто като следващ слой и отново притиснете добре. покрийте с нарязания айсберг, притиснете. Покрийте с две по-големи парчета хляб.
8. Отстранете стените на формата и прехвърлете кейка върху подноса. нанесете тънък, равномерен слой по цялата повърхност на кейка от пастета с крем-сирене. След това покрийте с фино настъргания пармезан. Отгоре подредете тънко нарязани пармска шунка и италиански салам. Украсете с половинки чери доматчета и поръсете с малко сибирски лук.
2. Сипете 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете нарязаните зеленчуци и чесън в него. Овкусете със смес от италиански подправки и малко сол. Разбъркайте и гответе около 6 минути. След това оставете зеленчуците да изстинат.
3. Нарежете пилешкото филе, добре почистено от кожа и жили, на тънки ивички. Поръсете месото с малко зехтин и го втрийте в него. Загрейте добре грил-тиган и изпечете парчетата пилешко, от двете страни, за около 5 минути.
4. През това време направете пестото, като сложите листата босилек, обелената и нарязана скилидка чесън, кедровите ядки и нарязания на кубчета пармезан в блендер. Поръсете с малко сол и добавете зехтина. Смелете добре. Изсипете пестото в дълбока чиния и в него поставете изпечените филенца пилешко. хубаво ги оваляйте и ги оставете за 5-10 минути.
5. Нарежете на ситно сибирския лук и го смесете с крем-сиренето в купичка. нарежете листата айсберг. Настържете фино пармезана.
6. Нарежете кръгъл пълнозърнест хляб на тънки дълги филии. След това с помощта на нож за пица изрежете ленти от филиите, за да паснат по стените и дъното на форма с пружина /диаметър 20 см/. На дъното на формата поставете кръг от картон за готварски цели. Дъното на кейка сглобете от парчета хляб.
7. Намажете дъното на кейка със слой от крем-сиренето с лук. След това поставете запържените зеленчуци и притиснете добре надолу. Сложете печеното пиле с песто като следващ слой и отново притиснете добре. покрийте с нарязания айсберг, притиснете. Покрийте с две по-големи парчета хляб.
8. Отстранете стените на формата и прехвърлете кейка върху подноса. нанесете тънък, равномерен слой по цялата повърхност на кейка от пастета с крем-сирене. След това покрийте с фино настъргания пармезан. Отгоре подредете тънко нарязани пармска шунка и италиански салам. Украсете с половинки чери доматчета и поръсете с малко сибирски лук.
Продукти
- За пълнежа:1 тиквичка 1 патладжан 1 червена чушка 2 скилидки чесън 1 с.л. италиански подправки - босилек риган мащерка розмарин сол и черен пипер 200 г пилешко филе зехтин 50 г пармезан 100 г запечени кедрови ядки 75 г босилек 100 мл зехтин екстра върджин0.5 връзка сибирски лук 250 г крем-сирене 0.5 глава айсберг 1 пълнозърнест хляб 300 г италиански колбаси 4 чери доматчета 50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща