Подготовка
Мариноваме сьомгата в лимонов сок, малко треви, сол и черен пипер. Една тайна - когато се изрязва филето на сьомгата, реже се винаги от опашката към главата. Престоява в маринатата най-малко 5 минути. Запържваме в олио нарязани пресни гъби в много горещ тиган. Едва когато се зачервят отдолу, обръщаме. Малко сол, черен пипер. Препичаме хляб, какъвто обичаме, намазваме с крема сирене, отгоре сьомга, гъби, листенца рукола, дижонска горчица, пипер, няколко капки лимонов сок и зехтин.
Продукти
- 4 бр. хлебчета чиабата
- 250 г филе сьомга
- лимонов сок
- зелени подправки
- сол
- черен пипер
- гъби
- крема сирене
- горчица