Начин на приготвяне:

1. В тенджерка сипете водата, маслото, солта и захарта и я сложете на котлона. Щом водата заври, изсипете наведнъж брашното и енергично бъркайте с дървена бъркалка, докато не получите тестена топка. Прехвърлете я в купа и я оставете да се охлади.
2. В това време смесете сиренето с яйцето за плънката и разбъркайте добре. Нарежете и ементала.
3. Когато се охлади тестото, към него прибавете едно по едно яйцата, като разбивате с миксер с бъркалките за тежко тесто. Тестото трябва да е по-твърдо от това, което приготвяте за еклери.
4. Разточете го на правоъгълна кора с точилка. Поръсете обилно работния плот с брашно, защото тестото е много лепкаво.
5. Нарежете тестото на квадрати. Намажете краищата им с малко разбито яйце, а в средата сложете парчета бекон и ементал или от разбитото яйце със сирене.
6. Загрейте фурната на 200 градуса. Прегънете баничките по диагонал, с четка отстранете излишното брашно, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги с микса семена и изпечете за 30-35 минути.

Продукти

За тестото:

  • 300 г брашно
  • 125 г масло
  • 500 мл вода
  • щипка сол
  • щипка захар
  • 4 яйца
  • 1 разбито яйце за намазване
  • микс семена за поръсване

За плънката:

  • 100 г краве сирене
  • 1 яйце
  • 5 слайса бекон
  • 70 г сирене ементал

Свързани рецепти