Банички от парено тесто
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. В тенджерка сипете водата, маслото, солта и захарта и я сложете на котлона. Щом водата заври, изсипете наведнъж брашното и енергично бъркайте с дървена бъркалка, докато не получите тестена топка. Прехвърлете я в купа и я оставете да се охлади.
2. В това време смесете сиренето с яйцето за плънката и разбъркайте добре. Нарежете и ементала.
3. Когато се охлади тестото, към него прибавете едно по едно яйцата, като разбивате с миксер с бъркалките за тежко тесто. Тестото трябва да е по-твърдо от това, което приготвяте за еклери.
4. Разточете го на правоъгълна кора с точилка. Поръсете обилно работния плот с брашно, защото тестото е много лепкаво.
5. Нарежете тестото на квадрати. Намажете краищата им с малко разбито яйце, а в средата сложете парчета бекон и ементал или от разбитото яйце със сирене.
6. Загрейте фурната на 200 градуса. Прегънете баничките по диагонал, с четка отстранете излишното брашно, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги с микса семена и изпечете за 30-35 минути.
2. В това време смесете сиренето с яйцето за плънката и разбъркайте добре. Нарежете и ементала.
3. Когато се охлади тестото, към него прибавете едно по едно яйцата, като разбивате с миксер с бъркалките за тежко тесто. Тестото трябва да е по-твърдо от това, което приготвяте за еклери.
4. Разточете го на правоъгълна кора с точилка. Поръсете обилно работния плот с брашно, защото тестото е много лепкаво.
5. Нарежете тестото на квадрати. Намажете краищата им с малко разбито яйце, а в средата сложете парчета бекон и ементал или от разбитото яйце със сирене.
6. Загрейте фурната на 200 градуса. Прегънете баничките по диагонал, с четка отстранете излишното брашно, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги с микса семена и изпечете за 30-35 минути.
Продукти
- За тестото:300 г брашно 125 г масло 500 мл вода щипка сол щипка захар 4 яйца 1 разбито яйце за намазване микс семена за поръсванеЗа плънката:100 г краве сирене 1 яйце 5 слайса бекон 70 г сирене ементал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк