Начин на приготвяне:
1. В тенджерка сипете водата, маслото, солта и захарта и я сложете на котлона. Щом водата заври, изсипете наведнъж брашното и енергично бъркайте с дървена бъркалка, докато не получите тестена топка. Прехвърлете я в купа и я оставете да се охлади.
2. В това време смесете сиренето с яйцето за плънката и разбъркайте добре. Нарежете и ементала.
3. Когато се охлади тестото, към него прибавете едно по едно яйцата, като разбивате с миксер с бъркалките за тежко тесто. Тестото трябва да е по-твърдо от това, което приготвяте за еклери.
4. Разточете го на правоъгълна кора с точилка. Поръсете обилно работния плот с брашно, защото тестото е много лепкаво.
5. Нарежете тестото на квадрати. Намажете краищата им с малко разбито яйце, а в средата сложете парчета бекон и ементал или от разбитото яйце със сирене.
6. Загрейте фурната на 200 градуса. Прегънете баничките по диагонал, с четка отстранете излишното брашно, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги с микса семена и изпечете за 30-35 минути.
2. В това време смесете сиренето с яйцето за плънката и разбъркайте добре. Нарежете и ементала.
3. Когато се охлади тестото, към него прибавете едно по едно яйцата, като разбивате с миксер с бъркалките за тежко тесто. Тестото трябва да е по-твърдо от това, което приготвяте за еклери.
4. Разточете го на правоъгълна кора с точилка. Поръсете обилно работния плот с брашно, защото тестото е много лепкаво.
5. Нарежете тестото на квадрати. Намажете краищата им с малко разбито яйце, а в средата сложете парчета бекон и ементал или от разбитото яйце със сирене.
6. Загрейте фурната на 200 градуса. Прегънете баничките по диагонал, с четка отстранете излишното брашно, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги с микса семена и изпечете за 30-35 минути.
Продукти
За тестото:
- 300 г брашно
- 125 г масло
- 500 мл вода
- щипка сол
- щипка захар
- 4 яйца
- 1 разбито яйце за намазване
- микс семена за поръсване
За плънката:
- 100 г краве сирене
- 1 яйце
- 5 слайса бекон
- 70 г сирене ементал