Шоколадово-карамелени кокосови барчета
Рецепта от: Дона Хей
Motion Picture ©️ 2022 Donna Hay Pty Ltd. All rights reserved.
Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.
Продукти
- 300 г натурален шоколад (70% какао)
- едра морска сол
- За основата:
- 1 ч.ч. кокосови стърготини
- 1/2 ч.ч. фино смлени бадеми
- 1/2 ч.ч. кленов сироп
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- За карамеления пълнеж:
- 1/2 ч.ч. кокосова сметана
- 1/2 ч.ч. кленов сироп
- 1/2 ч.л. морска сол
- 1/2 ч.ч. масло от кашу
- 2 ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете дъното и стените на квадратна форма за печене (20х20 см) и постелете два листа хартия за печене един върху друг.
- 2. За основата смесете в купа кокосовите стърготини, бадемовото брашно, кленовия сироп и зехтина и разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в приготвената форма и разпределете равномерно, като притиснете добре. Печете основата 25-30 минути. След това я оставете да изстине.
- 3. За пълнежа сипете в касерола кокосовата сметана, кленовия сироп и солта. Гответе на силен огън около 10 минути, като разбърквате от време на време. Сместа трябва да се сгъсти. Добавете маслото от кашу и ваниловия екстракт и намалете силата на огъня. Гответе още 2 минути, като разбърквате.
- 4. Изсипете карамеления пълнеж върху изстиналата основа и го разпределете равномерно. Поставете сладкиша в хладилник за 30 минути. След това нарежете на 12 еднакви правоъгълни парчета.
- 5. Нарежете или начупете шоколада и го разтопете на водна баня. След това го оставете на стайна температура 10 минути.
- 6. С помощта на 2 вилици потапяйте всяко барче в шоколада, така че да се обвие от всички страни. Подредете обвитите в шоколад барчета върху лист хартия за печене и поръсете с едра морска сол всяко. Оставете ги на стайна температура за 30 минути. Съхранявайте барчетата в кутия с херметическо затваряне в хладилник до 2 седмици.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз