1. В купа разбъркайте солта, червения пипер, сухия чесън, черния пипер и ригана.

2. Отстранете крайчетата (щиковете) на крилцата и ги заделете за бульон. Намажете крилцата със зехтин и ги овкусете със сместа от подправки. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

3. За барбекю соса в купа смесете чипотлето, чесъна, лука, солта и кафявата захар.

4. В касерола сипете кетчупа, доматения концентрат, соса „Уорчестър“, балсамовия оцет и бърбъна. Добавете сухите съставки и маслото, сложете на огъня сместа да кипне и гответе още 5 минути.

5. Намажете изпечените крилца с барбекю соса и ги върнете във фурната за още 10 минути.

6. За дресинга натрошете синьото сирене и го разбъркайте с киселото мляко, майонезата, лютия сос и прясното мляко.

7. Поднесете крилцата с дресинга.

Продукти

  • 1,5 кг пилешки крилца
  • 1 с.л. сол
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сух чесън
  • 1/4 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. сух риган
  • зехтин за намазване
  • За барбекю соса:
  • 200 г кетчуп
  • 2 с.л. доматен концетрат
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 с.л. сос „Уорчестър“
  • 80 мл бърбън
  • 1 ч.л. чипотле на прах
  • 1/4 ч.л. сух чесън
  • 1/2 ч.л. сух лук
  • 50 г кафява захар
  • 1 щипка сол
  • 1 с.л. краве масло
  • За дресинга:
  • 60 г синьо сирене
  • 50 г кисело мляко
  • 30 мл прясно мляко
  • 2 с.л. майонеза
  • 1/2 ч.л. лют сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички