Крилца с барбекю сос и дресинг от синьо сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
1. В купа разбъркайте солта, червения пипер, сухия чесън, черния пипер и ригана.
2. Отстранете крайчетата (щиковете) на крилцата и ги заделете за бульон. Намажете крилцата със зехтин и ги овкусете със сместа от подправки. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
3. За барбекю соса в купа смесете чипотлето, чесъна, лука, солта и кафявата захар.
4. В касерола сипете кетчупа, доматения концентрат, соса „Уорчестър“, балсамовия оцет и бърбъна. Добавете сухите съставки и маслото, сложете на огъня сместа да кипне и гответе още 5 минути.
5. Намажете изпечените крилца с барбекю соса и ги върнете във фурната за още 10 минути.
6. За дресинга натрошете синьото сирене и го разбъркайте с киселото мляко, майонезата, лютия сос и прясното мляко.
7. Поднесете крилцата с дресинга.
Продукти
- 1,5 кг пилешки крилца
- 1 с.л. сол
- 2 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сух чесън
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/4 ч.л. сух риган
- зехтин за намазване
- За барбекю соса:
- 200 г кетчуп
- 2 с.л. доматен концетрат
- 2 с.л. балсамов оцет
- 1 с.л. сос „Уорчестър“
- 80 мл бърбън
- 1 ч.л. чипотле на прах
- 1/4 ч.л. сух чесън
- 1/2 ч.л. сух лук
- 50 г кафява захар
- 1 щипка сол
- 1 с.л. краве масло
- За дресинга:
- 60 г синьо сирене
- 50 г кисело мляко
- 30 мл прясно мляко
- 2 с.л. майонеза
- 1/2 ч.л. лют сос
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/