Телешкото месо може да се сготви в тенджера под налягане, мултикукър или в обикновена тенджера. След като се задуши заедно със спанака, се сервира върху варен ориз със сос от кисело мляко.

Продукти

  • 800 г телешки врат
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка мащерка
  • 1 с.л. черен пипер на зърна
  • 2 с.л. брашно
  • 50 мл зехтин
  • 400 г замразен спанак
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • сол и черен пипер на вкус
  • За соса:
  • 200 г цедено кисело мляко
  • 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус
  • За гарниране:
  • сварен ориз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете месото на едри кубчета и го поръсете със сол, пипер и брашно.
  • 2. Запържете го в загрят зехтин в мултикукър като използвате програма „соте“, или в тенджера.
  • 3. Гответе, докато месото получи златист загар. Прибавете нарязаните на ситно морков, лук и чесън. Овкусете с черен пипер на зърна, доматен концентрат, дафинов лист, налейте 600 мл вода и сложете мащерката.
  • 4. След това гответе под налягане за 30 минути. Ако използвате обикновена тенджера, времето ще е 2–3 часа.
  • 5. Когато месото е готово, добавете спанака и посолете. Включете програмата за сгъстяване на сосове, а ако готвите в тенджера, оставете на огъня за още 10–15 минути.
  • 6. За соса стрийте чесъна на паста с малко сол. Разбъркайте киселото мляко с чесъна, настъргана лимонова кора, малко лимонов сок и сол на вкус.
  • 7. Поднесете ястието върху канапе от сварен с малко сол ориз и гарнирайте със соса.

Свързани рецепти

Виж всички