Телешко със спанак
Рецепта от: Стоян и Лора
Телешкото месо може да се сготви в тенджера под налягане, мултикукър или в обикновена тенджера. След като се задуши заедно със спанака, се сервира върху варен ориз със сос от кисело мляко.
Продукти
- 800 г телешки врат
- 1 морков
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 дафинов лист
- 2 стръка мащерка
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 2 с.л. брашно
- 50 мл зехтин
- 400 г замразен спанак
- 2 с.л. доматен концентрат
- сол и черен пипер на вкус
- За соса:
- 200 г цедено кисело мляко
- 1 лимон
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
- За гарниране:
- сварен ориз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на едри кубчета и го поръсете със сол, пипер и брашно.
- 2. Запържете го в загрят зехтин в мултикукър като използвате програма „соте“, или в тенджера.
- 3. Гответе, докато месото получи златист загар. Прибавете нарязаните на ситно морков, лук и чесън. Овкусете с черен пипер на зърна, доматен концентрат, дафинов лист, налейте 600 мл вода и сложете мащерката.
- 4. След това гответе под налягане за 30 минути. Ако използвате обикновена тенджера, времето ще е 2–3 часа.
- 5. Когато месото е готово, добавете спанака и посолете. Включете програмата за сгъстяване на сосове, а ако готвите в тенджера, оставете на огъня за още 10–15 минути.
- 6. За соса стрийте чесъна на паста с малко сол. Разбъркайте киселото мляко с чесъна, настъргана лимонова кора, малко лимонов сок и сол на вкус.
- 7. Поднесете ястието върху канапе от сварен с малко сол ориз и гарнирайте със соса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос