• Лютива супа с телешкоРецепти
    Лютива супа с телешко

    Това е рецепта за лесна, вкусна и питателна супа с телешко. Лютите чушки добавят пикантност, която прави супата още по-ободряваща.

  • Заек „Пащицада“Рецепти
    Заек „Пащицада“

    Това е рецепта от хърватската кухня, за която се изискват повече кулинарни умения. Обезкостеният заек се навива на руло и се увива в бекон. Задушава се в тенджера заедно със зеленчуци и сини сливи. По...

  • Лепкави агнешки ребраРецепти
    Лепкави агнешки ребра

    За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...

  • Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуциРецепти
    Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуци

    Увиването на месо или риба в тесто е типично за кухните на северните народи. В тази рецепта филето сьомга се намазва с песто от сушени домати и върху него се подреждат печени зеленчуци. След това се у...

  • Пиле Брес с полента и трюфелиРецепти
    Пиле Брес с полента и трюфели

    Рецептата представя месото на кокошките от порода Брес, което се отличава с нежна структура и дивечов привкус. От пилешките гърди се оформят рула с пълнеж от трюфел. Поднасят се с гарнитура от запърже...

  • Пай с месоРецепти
    Пай с месо

    Това е рецепта за един богат пай от маслено тесто и плънка от свинско и пилешко месо, пилешки дробчета и сланина. Рецепта, която изисква време и е подходяща за приготвяне в студен зимен ден.

  • Печени свински ребра със зеленчуков пастетРецепти
    Печени свински ребра със зеленчуков пастет

    За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...

  • Терин от сьомга и аспержиРецепти
    Терин от сьомга и аспержи

    Съчетанието от сьомга, аспержи, крем-сирене и масло е преди всичко много вкусно. Поднесено във формата на терин, това предястие или основно е наистина ефектно.