120 минути
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Мини торти "Добуш"
От това количество продукти ще направите 3 мини торти "Добуш", а всяка торта представлява 2 порции.
Рецепти Пушено пиле с прясно зеле
Зелето се задушава с домати и предварително запържения до хрупкавост бекон. След това се готви с разфасованото пушено пиле до готовност.
Рецепти Свинско задушено
Свинско месо, задушено със зеленчуци на слаб огън. Сервира се с картофи, ориз или пресен хляб. Да си оближеш пръстите!
Рецепти Баница с тиква
Пригответе тестото за тази баница сами, а след това го разточете на 4 кори. Пълнежът е от задушена тиква със захар, канела и орехи. Неустоимо домашно изкушение!
Рецепти Гирос със свинско месо
Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.
Рецепти Дип от жълт грах
Лесна за приготвяне разядка от гръцката кухня, с основна съставка - сух жълт грах, известен още като фава.
Рецепти Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядки
В тази рецепта от турската кухня главите лук се сваряват, а след това се пълнят с плънка от запържена телешка кайма с лук и ориз. Готовото ястие се поръсва със зърна нар, кедрови ядки и пресни подправ...
Рецепти Телешко със спанак
Телешкото месо може да се сготви в тенджера под налягане, мултикукър или в обикновена тенджера. След като се задуши заедно със спанака, се сервира върху варен ориз със сос от кисело мляко.