• Бабка с шоколадов пълнежРецепти
    Бабка с шоколадов пълнеж

    Бабка е полски сладкиш, кото се приготвя за Великден. Тестото е с мая и се преплита по специфичен начин. В тази рецепта пълнежът е обогатен с шоколад и фъстъчено масло.

  • Супа от червена леща и соден хлябРецепти
    Супа от червена леща и соден хляб

    Това е рецепта за лесен и бърз обяд - топла супа от леща с подправки и чесново масло и хляб с 5 подправки, който не изисква месене и втасване.

  • Шоколадово-малинов мус с арабескРецепти
    Шоколадово-малинов мус с арабеск

    Това е един изключително фин десерт - нежен шоколадов мус с парченца малини, сервиран с прозрачно тънки, хрупкави бисквити.

  • Шоколадова мус тортаРецепти
    Шоколадова мус торта

    Основата на тази шоколадова торта е шоколадова и хрупкава, пълнежът е от шоколадов мус, а глазурата е шоколадова. Наситен, богат вкус на шоколад - наслада за истинските любители на шоколада!

  • Швейцарско шоколадово рулоРецепти
    Швейцарско шоколадово руло

    Това руло се приготвя от нежен пандишпанов блат с какао и пълнеж от сметана и ганаш от бял шоколад. Парченцата ягоди придават още по-голяма свежест.

  • Овесен хлябРецепти
    Овесен хляб

    Овесеният хляб е здравословен - приготвя се без набухвател и не съдържа глутен. В сместа, освен овесени ядки, се добавят сушени плодове, орехи, ленено семе, настъргана ябълка и мед. Насладете му се на...

  • Австрийски гугелхупф с банани и кокосРецепти
    Австрийски гугелхупф с банани и кокос

    Това е рецепта за класическия австрийски сладкиш Гугелхупф. В кексовата смес се добавят намачкани банани, а готовият сладкиш се поръсва с предварително запечени кокосови стърготини.

  • Бухти с ванилов сосРецепти
    Бухти с ванилов сос

    Тези бухти представляват малки пухкави, сладки хлебчета, които са много популярни в Австрия. Идеални са за поднасяне към чай или кафе или като десерт. Просто и вкусно!