• Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядкиРецепти
    Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядки

    В тази рецепта от турската кухня главите лук се сваряват, а след това се пълнят с плънка от запържена телешка кайма с лук и ориз. Готовото ястие се поръсва със зърна нар, кедрови ядки и пресни подправ...

  • Телешко със спанакРецепти
    Телешко със спанак

    Телешкото месо може да се сготви в тенджера под налягане, мултикукър или в обикновена тенджера. След като се задуши заедно със спанака, се сервира върху варен ориз със сос от кисело мляко.

  • Гевречета с пълнозърнесто брашно и сиренеРецепти
    Гевречета с пълнозърнесто брашно и сирене

    С помощта на тази рецепта ще разберете, че всъщност приготвянето на сусамени гевреци у дома не е толкова трудно. Тестото за гевреците съдържа овесени ядки, ленено семе, слънчогледови семки, брашно, ма...

  • Плосък хляб с квас и маяРецепти
    Плосък хляб с квас и мая

    Тестото за този хляб съдържа и квас, и мая и трябва да втаса 2 пъти. Поръсете хляба с морска сол и печете в силна фурна.

  • Шоколадови снежни топкиРецепти
    Шоколадови снежни топки

    Тези снежни топки са въздушни и меки отвътре. Отвън са обвити в шоколад и поръсени с кокосови стърготини.

  • Маслени кокосови сладки сърцаРецепти
    Маслени кокосови сладки сърца

    Тези шоколадови сърца ще успеят да въздействат силно на вкусовите рецептори на всеки. Маслено-кокосови бисквити, слепени помежду си с маслено-шоколадов пълнеж и потопени в разтопен натурален шоколад.

  • Индивидуални пайчета БанофиРецепти
    Индивидуални пайчета Банофи

    Този банофи пай е сглобен в индивидуални бурканчета. Повечето от елементите на пайчетата могат да бъдат приготвени до три дни предварително и да бъдат сглобени няколко часа преди сервиране.

  • Гюзлеме с картофи и спанакРецепти
    Гюзлеме с картофи и спанак

    Тестото за гюзлемето се приготвя с оцет и трябва да почине само 30 минути. Пълнежът е от варени картофи, сирене и спанак. Това е една невероятно вкусна закуска за всяко време от деня!