• Мини торти "Добуш"Рецепти
    Мини торти "Добуш"

    От това количество продукти ще направите 3 мини торти "Добуш", а всяка торта представлява 2 порции.

  • Пушено пиле с прясно зелеРецепти
    Пушено пиле с прясно зеле

    Зелето се задушава с домати и предварително запържения до хрупкавост бекон. След това се готви с разфасованото пушено пиле до готовност.

  • Свинско задушеноРецепти
    Свинско задушено

    Свинско месо, задушено със зеленчуци на слаб огън. Сервира се с картофи, ориз или пресен хляб. Да си оближеш пръстите!

  • Баница с тикваРецепти
    Баница с тиква

    Пригответе тестото за тази баница сами, а след това го разточете на 4 кори. Пълнежът е от задушена тиква със захар, канела и орехи. Неустоимо домашно изкушение!

  • Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.

  • Дип от жълт грахРецепти
    Дип от жълт грах

    Лесна за приготвяне разядка от гръцката кухня, с основна съставка - сух жълт грах, известен още като фава.

  • Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядкиРецепти
    Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядки

    В тази рецепта от турската кухня главите лук се сваряват, а след това се пълнят с плънка от запържена телешка кайма с лук и ориз. Готовото ястие се поръсва със зърна нар, кедрови ядки и пресни подправ...

  • Телешко със спанакРецепти
    Телешко със спанак

    Телешкото месо може да се сготви в тенджера под налягане, мултикукър или в обикновена тенджера. След като се задуши заедно със спанака, се сервира върху варен ориз със сос от кисело мляко.