Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепта от: Ненад Великович
Това е една вкусна балканска рецепта за кисело зеле с орехи и телешко, която се приготвя бавно в един съд.
Продукти
- 1.5 кг кисело зеле
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 500 г телешко месо
- 100 г пушен бекон
- 1 с.л. едър лют червен пипер
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 100 г орехи
- 2 дафинови листа
- 100 мл вода
- 2 с.л. свинска мас
Начин на приготвяне:
- 1. За тази рецепта за кисело зеле с орехи и телешко първо обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Нарежете киселото зеле. Месото и бекона нарежете на едри парчета.
- 2. На дъното на глинено гърне или друг глинен съд сложете свинската мас. Ако желаете, може да намажете цялото гърне с мас отвътре.
- 3. Първо наредете лука и чесъна. След това зелето, като хубаво го притискате. Поръсете с лютия и сладкия червен пипер. Натрошете с ръце половината орехи. След това наредете парчета месо и бекон, още орехи. Пуснете дафиновите листа и завършете с останали парчета месо и бекон. Добавете водата и захлупете.
- 4. Печете киселото зеле с орехи и телешко 3 часа на 220 градуса. От време на време проверявайте дали има достатъчно течност и ако е необходимо, добавете малко вода.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Силвия Колока
Салтимбока по римски
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи
Рецепти Ейнсли Хариът
Шишчета с телешко със соев сос и сусам