Това е една вкусна балканска рецепта за кисело зеле с орехи и телешко, която се приготвя бавно в един съд.




Продукти

  • 1.5 кг кисело зеле
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г телешко месо
  • 100 г пушен бекон
  • 1 с.л. едър лют червен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 100 г орехи
  • 2 дафинови листа
  • 100 мл вода
  • 2 с.л. свинска мас

Начин на приготвяне:

  • 1. За тази рецепта за кисело зеле с орехи и телешко първо обелете и нарежете лука и чесъна на едро. Нарежете киселото зеле. Месото и бекона нарежете на едри парчета.
  • 2. На дъното на глинено гърне или друг глинен съд сложете свинската мас. Ако желаете, може да намажете цялото гърне с мас отвътре.
  • 3. Първо наредете лука и чесъна. След това зелето, като хубаво го притискате. Поръсете с лютия и сладкия червен пипер. Натрошете с ръце половината орехи. След това наредете парчета месо и бекон, още орехи. Пуснете дафиновите листа и завършете с останали парчета месо и бекон. Добавете водата и захлупете.
  • 4. Печете киселото зеле с орехи и телешко 3 часа на 220 градуса. От време на време проверявайте дали има достатъчно течност и ако е необходимо, добавете малко вода.

Свързани рецепти

Виж всички