1. Нарежете месото на кубчета и овкусете със сол и черен пипер. 

2. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в сгорещено олио, докато стане с тъмен карамелен цвят.

3. Прибавете месото и хубаво запържете и него.

4. Добавете червения пипер. Разбъркайте и налейте оцета.

5. Сложете смачканите скилидки чесън, накълцания ким, майорана и сипете доматения концентрат. 

6. Овкусете със сол и пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото. Оставете да се готви 2 часа на слаб огън, докато месото стане готово и се получи гъста яхния. 

7. Изпържете яйца на очи в тиган със сгорещено олио.

8. Поднесете всяка порция от гулаша с пържено яйце и наситнен магданоз.

 

Съвет: По желание сервирайте и с винервурст, кисела краставичка и халушки.

 

Продукти

  • 1 кг телешка плешка
  • 500 г лук
  • 2 с.л. червен пипер
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. майоран
  • 1 ч.л. ким
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер на вкус
  • За поднасяне:
  • 4 яйца
  • олио за пържене
  • пресен магданоз на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички