Фиакър гулаш
Рецепта от: Стоян и Лора
Този класически виенски гулаш се приготвя с телешко месо и много лук. Сготвеното до крехкост месо се поднася се с пържено яйце и гарнитура от варени картофи или халушки.
Продукти
- 1 кг телешка плешка
- 500 г лук
- 2 с.л. червен пипер
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. червен винен оцет
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. майоран
- 1 ч.л. ким
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- За поднасяне:
- 4 яйца
- олио за пържене
- пресен магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на кубчета и овкусете със сол и черен пипер.
- 2. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в сгорещено олио, докато стане с тъмен карамелен цвят.
- 3. Прибавете месото и хубаво запържете и него.
- 4. Добавете червения пипер. Разбъркайте и налейте оцета.
- 5. Сложете смачканите скилидки чесън, накълцания ким, майорана и сипете доматения концентрат.
- 6. Овкусете със сол и пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото. Оставете да се готви 2 часа на слаб огън, докато месото стане готово и се получи гъста яхния.
- 7. Изпържете яйца на очи в тиган със сгорещено олио.
- 8. Поднесете всяка порция от гулаша с пържено яйце и наситнен магданоз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори