Фиакър гулаш
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете месото на кубчета и овкусете със сол и черен пипер.
2. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в сгорещено олио, докато стане с тъмен карамелен цвят.
3. Прибавете месото и хубаво запържете и него.
4. Добавете червения пипер. Разбъркайте и налейте оцета.
5. Сложете смачканите скилидки чесън, накълцания ким, майорана и сипете доматения концентрат.
6. Овкусете със сол и пипер. Налейте вода, колкото да покрие месото. Оставете да се готви 2 часа на слаб огън, докато месото стане готово и се получи гъста яхния.
7. Изпържете яйца на очи в тиган със сгорещено олио.
8. Поднесете всяка порция от гулаша с пържено яйце и наситнен магданоз.
Съвет: По желание сервирайте и с винервурст, кисела краставичка и халушки.
Продукти
- 1 кг телешка плешка
- 500 г лук
- 2 с.л. червен пипер
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. червен винен оцет
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. майоран
- 1 ч.л. ким
- олио за пържене
- сол и черен пипер на вкус
- За поднасяне:
- 4 яйца
- олио за пържене
- пресен магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне