Тези семпли бургери се превръщат в изключителни благодарение на овкусеното с печен чесън масло, намазано върху багетата и майонезата със сос Грейви.

Продукти

  • 400 г висококачествена телешка кайма
  • 8 г морска сол
  • прясно смлян черен пипер
  • 300 мл сос Грейви
  • 1 жълтък
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. едро смлян черен пипер
  • 1 с.л. соев сос
  • 300 мл растително олио
  • 1 багета с квас
  • 1 глава чесън
  • 150 г меко масло
  • 10 г настърган пармезан
  • шепа нарязан магданоз
  • микс от зелени салати

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете главата чесън върху лист алуминиево фолио. Поръсете със сол и малко зехтин. Увийте чесъна и поставете в дъното на фурната за 1 ½ ч. на 150 градуса. След като поизстине, изтискайте скилидките чесън. Ако сте изпекли предварително чесъна, съхранявайте вътрешността на скилидките на печения чесън в буркан, залята с олио.
  • 2. В купа поставете мекото масло, добавете печения чесън, нарязания магданоз и настъргания пармезан. Разбъркайте много добре.
  • 3. Разрежете багетата по дължина на две, но без да разтваряте напълно двете половини. Намажете вътрешността на хляба с овкусеното масло. Затворете, увийте багетата в алуминиево фолио и печете 25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
  • 4. В тенджерка смесете соса Грейви и соевия сос и оставете да къкри, докато сместа се редуцира и стане гъста като сироп. Пресипете в купа и оставете да изстине.
  • 5. Добавете жълтъка, оцета, черния пипер и горчицата и разбъркайте. Започнете да наливате олиото на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване, докато не получите консистенция на майонеза. Овкусете със сол и поставете в хладилник.
  • 6. В купа сложете каймата и овкусете със сол и черен пипер. Омесете я и оформете 2 големи кюфтета. Сплескайте кюфтета до бургери с дебелина 2 см.
  • 7. Загрейте малко олио в тиган и поставете бургерите в него. Пържете до тъмнокафяв цвят от двете страни. Ако желаете, може да довършите бургерите във фурната.
  • 8. Овкусете листата зелена салата с малко лимонов сок, сол и зехтин.
  • 9. Разрежете багетата на 2 по средата. Поставете по един бургер във всяко парче. Сипете 1 с.л. майонеза, а отгоре поставете зелена салата.

Свързани рецепти

Виж всички