Чили кон карне
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата от телешки врат, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи - поне 10 минути, добавете и нарязаните наситно лук и чесън. Оставете на огъня, докато и те се запържат. Бъркайте често, течността трябва се изпари напълно и месото да започне да се карамелизира.
2. Добавете счуканите кимион и кориандър. Налейте 200 мл вода и доматите. Сложете лютата чушка и лютия пипер, овкусете с дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе около 40 минути под капак на слаб огън.
3. Добавете двата вида боб и оставете ястието да къкри на тих огън 10-15 минути.
4. Сервирайте яхнията със заквасена сметана, настъргано сирене чедър и нарязан на ситно кориандър.
Продукти
- 600 г телешка кайма
- 70 мл зехтин
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. смляна суха люта чушка чипотле
- 1 ч.л. лют пушен пипер
- 750 г белени домати от консерва
- 400 г черен боб от консерва
- 400 г червен боб от консерва
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. семена кимион
- 0.5 ч.л. зърна кориандър
- сол и черен пипер
- За гарниране:
- 100 г сирене чедър
- 1 връзка кориандър
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото