1. Загрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата от телешки врат, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи - поне 10 минути, добавете и нарязаните наситно лук и чесън. Оставете на огъня, докато и те се запържат. Бъркайте често, течността трябва се изпари напълно и месото да започне да се карамелизира.


2. Добавете счуканите кимион и кориандър. Налейте 200 мл вода и доматите. Сложете лютата чушка и лютия пипер, овкусете с дафинов лист, сол и черен пипер. Гответе около 40 минути под капак на слаб огън.

3. Добавете двата вида боб и оставете ястието да къкри на тих огън 10-15 минути.

4. Сервирайте яхнията със заквасена сметана, настъргано сирене чедър и нарязан на ситно кориандър.

Продукти

  • 600 г телешка кайма
  • 70 мл зехтин
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. смляна суха люта чушка чипотле
  • 1 ч.л. лют пушен пипер
  • 750 г белени домати от консерва
  • 400 г черен боб от консерва
  • 400 г червен боб от консерва
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. семена кимион
  • 0.5 ч.л. зърна кориандър
  • сол и черен пипер
  • За гарниране:
  • 100 г сирене чедър
  • 1 връзка кориандър
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички