Сконс с шоколад
Рецепта от: Стоян и Лора
- Смесете в купа брашното, захарта и бакпулвера.
- Добавете маслото и претрийте с ръце. След това добавете ваниловата захар, настърганата портокалова кора, шоколада, сметаната и яйцето. Разбъркайте хубаво, без да месите.
- От тестото върху набрашнен плот оформете кръг с диаметър около 20-25см. Разрежете го като торта на 6/8 парчета. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Печете на 180 градуса за около 15 минути.
- Пресейте пудрата захар, добавете портокаловия сок и разбъркайте.
- Декорирайте готовите бисквити с глазурата. Поднесете ги с чай.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 300 г брашно
- 90 г захар
- 1 пакетче бакпулвер
- 90 г краве масло (студено)
- 100 г черен шоколад (калети)
- 100 мл течна животинска сметана
- 1 яйце
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- кората от 1 портокал
- За глазурата:
- 150 г пудра захар
- 2 с.л. сок от портокал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни