1. Смесете в купа брашното, захарта и бакпулвера.
  2. Добавете маслото и претрийте с ръце. След това добавете ваниловата захар, настърганата портокалова кора, шоколада, сметаната и яйцето. Разбъркайте хубаво, без да месите.
  3. От тестото върху набрашнен плот оформете кръг с диаметър около 20-25см. Разрежете го като торта на 6/8 парчета. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Печете на 180 градуса за около 15 минути.
  4. Пресейте пудрата захар, добавете портокаловия сок и разбъркайте.
  5. Декорирайте готовите бисквити с глазурата. Поднесете ги с чай.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 300 г брашно
  • 90 г захар
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 90 г краве масло (студено)
  • 100 г черен шоколад (калети)
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 1 яйце
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • кората от 1 портокал
  • За глазурата:
  • 150 г пудра захар
  • 2 с.л. сок от портокал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички