Крем с карамелени круши и рикота
Рецепта от: Стоян и Лора
Един бърз и семпъл десерт. Кремът е от рикота, течна сметана и щипка подправки. Редува се с пластове от кубчета карамелизирани круши.
Продукти
- За крушите:
- 800 г круши
- 50 мл марсала
- 2 с.л. кафява захар мусковадо
- 40 г краве масло
- 2 стръка мащерка
- щипка смляно индийско орехче
- За крема:
- 400 г рикота
- 200 г течна животинска сметана
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. пудра захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете крушите и ги нарежете на кубчета.
- 2. В тиган загрейте маслото, пуснете крушите, запържете ги за 2-3 минути, прибавете клонките мащерка и индийското орехче. След това поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират.
- 3. Налейте марсалата, по желание фламбирайте и след минута-две дръпнете от огъня и охладете.
- 4. За крема разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Рикотата смесете с меда, а след това разбъркайте с разбитата сметана.
- 5. В чаши за сервиране редувайте пластове от крем и круши. Оставете десерта в хладилник поне за 2 часа и сервирайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадов мус S'Mores
Рецепти Стоян и Лора
Крем пита в чаша
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове