Начин на приготвяне:

1. Почистете крушите и ги нарежете на кубчета. 

2. В тиган загрейте маслото, пуснете крушите, запържете ги за 2-3 минути, прибавете клонките мащерка и индийското орехче. След това поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират.

3. Налейте марсалата, по желание фламбирайте и след минута-две дръпнете от огъня и охладете.

4. За крема разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Рикотата смесете с меда, а след това разбъркайте с разбитата сметана.

5. В чаши за сервиране редувайте пластове от крем и круши. Оставете десерта в хладилник поне за 2 часа и сервирайте.

Продукти

За крушите:

  • 800 г круши
  • 50 мл марсала
  • 2 с.л. кафява захар мусковадо
  • 40 г краве масло
  • 2 стръка мащерка
  • щипка смляно индийско орехче

За крема:

  • 400 г рикота
  • 200 г течна животинска сметана
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. пудра захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар

Свързани рецепти