1. Нарежете пуешкото филе много ситно. Половината от месото приберете във фризера за 20 минути. След това го извадете и го смелете в блендер. Налейте и сметаната на тънка струйка.

2. Нарежете на ситно бекона и настържете кашкавала.

3. Към пюрираното месо добавете бекона, останалото пуешко месо, кашкавала и овкусете с риган, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте.

4. Оформете фитили с помощта на стреч фолио и ги завържете. След това завийте в алуминиево фолио. Поширайте за 12-13 минути. Охладете във вода с лед и нарежете на парчета.

5. Оваляйте ги в брашно и след това потопете в разбитите яйца. Накрая оваляйте в галета.

6. Пържете на маслена баня до златисто.

7. За соса кипнете 200 мл вода с кърито, редуцирайте до 50 мл и прецедете през фина цедка. Разбъркайте охладената течност с майонезата и киселото мляко.

8. Сервирайте крокетите със соса.

 

Съвет:

Ако не искате да пържете, може да запечете крокетите във фурната на 200 градуса до златисто.

Продукти

  • 600 г пуешко филе
  • 200 г кашкавал
  • 200 г пушен бекон
  • 50 мл течна животинска сметана
  • 1/4 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/4 ч.л. сух риган
  • сол и черен пипер на вкус
  • За панировката:
  • 2 яйца
  • брашно за овалване
  • галета за овалване
  • За соса:
  • 200 г майонеза
  • 200 г кисело мляко
  • 1 с.л. сухо  къри

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички