Крокети от пуешко с къри сос
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете пуешкото филе много ситно. Половината от месото приберете във фризера за 20 минути. След това го извадете и го смелете в блендер. Налейте и сметаната на тънка струйка.
2. Нарежете на ситно бекона и настържете кашкавала.
3. Към пюрираното месо добавете бекона, останалото пуешко месо, кашкавала и овкусете с риган, пушен червен пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Оформете фитили с помощта на стреч фолио и ги завържете. След това завийте в алуминиево фолио. Поширайте за 12-13 минути. Охладете във вода с лед и нарежете на парчета.
5. Оваляйте ги в брашно и след това потопете в разбитите яйца. Накрая оваляйте в галета.
6. Пържете на маслена баня до златисто.
7. За соса кипнете 200 мл вода с кърито, редуцирайте до 50 мл и прецедете през фина цедка. Разбъркайте охладената течност с майонезата и киселото мляко.
8. Сервирайте крокетите със соса.
Съвет:
Ако не искате да пържете, може да запечете крокетите във фурната на 200 градуса до златисто.
Продукти
- 600 г пуешко филе
- 200 г кашкавал
- 200 г пушен бекон
- 50 мл течна животинска сметана
- 1/4 ч.л. пушен червен пипер
- 1/4 ч.л. сух риган
- сол и черен пипер на вкус
- За панировката:
- 2 яйца
- брашно за овалване
- галета за овалване
- За соса:
- 200 г майонеза
- 200 г кисело мляко
- 1 с.л. сухо къри
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне